Ten Brinke blinkt uit met derde plaats: "Snelheid omgezet in mooi resultaat"

08 jan. 18:22 René Oudman 0 reacties
Nederlands dagsucces leek tot de mogelijkheden te behoren in de tweede etappe van Dakar 2019, maar in het autoklassement moest Bernhard ten Brinke uiteindelijk één minuut en twintig seconden toegeven ten opzichte van winnaar Sébastien Loeb.

De rijder van Toyota Gazoo Racing was echter niet getreurd: na een achtste plaats tijdens de eerste etappe op maandag voelde de derde plek van de dinsdagrit als een goed vervolg. Bovendien had Ten Brinke genoeg voorsprong op Loeb om de Fransman in het tussenklassement achter zich te houden.

Zodoende bezet de Nederlander na twee dagen racen in de woestijnduinen van Peru een keurige tweede plaats algemeen, op 28 seconden van leider Giniel de Villiers. "Het liep vandaag erg goed", laat Ten Brinke in een eerste reactie weten. "Ik ben blij dat we onze snelheid om hebben kunnen zetten in een mooi resultaat."

Navigator Xavier Panseri wordt beloond met een loftuiting: "Al vanaf de eerste kilometers kregen we hoge duinen voor onze kiezen. We kwamen hier goed doorheen, dankzij goed navigatiewerk van Xavier. Daarna zaten we ineens op een heel mooie rallyproef. Het was genieten met de Toyota Hilux, omdat de auto goed in balans is. We hebben gepusht en zo de opmars naar voren in kunnen zetten. Een derde plaats is een prima uitgangspositie voor de etappe van morgen."

Op woensdag moeten de coureurs zich zo snel mogelijk verplaatsen van San Juan de Marcona naar Arequipa. De klassementsproef van etappe drie bedraagt 331 kilometer.da

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen