Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ten Brinke doet goede zaken in Dakar Rally, zege voor Loeb

Sebastian Loeb heeft de vierde etappe van de Dakar Rally bij de auto's gewonnen. De Fransman was de snelste in de etappe die begon en eindigde in San Juan de Marcona en liet zijn teamgenoten van Peugeot achter zich. Bernhard ten Brinke reed zich op de achtergrond naar een mooie achtste tijd.

Het was Peugeot dat de klok sloeg tijdens de vierde etappe in de Dakar Rally. Het team eiste alle plekken op het podium voor zich op. Sebastian Loeb was uiteindelijk de snelste van het drietal, gevolgd door Carlos Sainz Sr. en klassementsleider Stephane Peterhansel. Het verschil tussen de nummer één en drie was slechts drie minuten. In het algemeen klassement slaat Peugeot ook de klok. Loeb, Sainz en Peterhansel delen daar het podium, met Peterhansel op kop. Ook in het algemeen klassement staat het dicht bij elkaar: Sainz (nummer drie) staat slechts dertien minuten achter op leider Peterhansel.

Voor Nederland deed Bernhard ten Brinke goede zaken. De Nederlander eindigde netjes als achtste, op bijna 45 minuten van de winnaar. Door zijn goede klassering steeg de Nederlander naar de vijfde plek in het klassement. Uitslag top 5 etappe 4 - Auto's: 1. Sebastian Loeb (Peugeot) 3h57m53s 2. Carlos Sainz (Peugeot) +0h01m35s 3. Stephane Peterhansel (Peugeot) +0h03m16s 4. Mikko Hirvonen (MINI) +0h34m36s 5. Eugenio Amos (2WD) +0h35m46s Klassement top 5 na etappe 4 - Auto's: 1. Stephane Peterhansel (Peugeot) +10h36m07s 2. Sebastian Loeb (Peugeot) +0h06m55s 3. Carlos Sainz (Peugeot) +0h13m06s 4. Nasser Al-Attiyah (Toyota) +0h58m48s 5. Bernhard ten Brinke (Toyota) +1h10 m24s

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden