Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ten Brinke: "Eindzege Dakar het enige doel"

Ook dit jaar staat er in het auto-klassement van de Dakar Rally een belangrijke Nederlandse troef aan de start. Bernhard ten Brinke gaat namens het fabrieksteam van Toyota voor de niets minder dan de eindzege.

Voor het tweede jaar op rij komt Bernhard ten Brinke in de zwaarste rally ter wereld uit voor het Toyota Gazoo Racing-team. Als fabrieksrijder hoopt hij samen met teamgenoten Giniel de Villiers en Nasser Al-Attiyah voor de eindzege de strijden. De basis daarvoor is er.

"Ik denk dat het goed is dat de samenstelling van het team onveranderd is gebleven ten opzichte van vorig jaar. Met die twee jongens als mijn teamgenoten kunnen we een team aan de start brengen dat hoge ogen kan gooien", aldus Ten Brinke in gesprek met Racingnews365 . Zijn teamgenoten hebben allebei de Dakar Rally al eens gewonnen, iets wat Ten Brinke nog niet is gelukt. Bij Toyota krijgt hij echter dezelfde kansen als zijn teamgenoten: "Voor Toyota staat de overall winst voorop. Ik hoop natuurlijk dat ik diegene ben die hem binnen kan hengelen. Ik denk dat ik reeds heb bewezen dat ik tot de top vijf van deze discipline behoor. Succes is natuurlijk van veel factoren afhankelijk, maar goed, ik ben blij dat ik van Toyota deze kans krijg." Toyota heeft sinds de editie van 2018 hard gewerkt om de auto te verbeteren, zowel op het gebied van performance als op het gebied van betrouwbaarheid: "De Toyota Hilux is geüpdatet en dat geeft zeer veel vertrouwen voor komende editie, nadat ik vorig jaar helaas voortijdig de rally moest verlaten door een mechanisch mankement. In eerdere rally's dit jaar hebben we gezien dat die problemen nu zijn verholpen." De Dakar Rally van 2019 gaat op 7 januari aanstaande van start in de Peruaanse hoofdstad Lima.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen