Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ten Brinke komt vast te zitten, Al Attiyah breidt voorsprong uit

Bernhard ten Brinke begon veelbelovend aan de achtste etappe van de Dakar Rally, maar kwam na WP2 tijdelijk vast te zitten. De Nederlander verloor de nodige tijd, terwijl teamgenoot Nasser Al Attiyah zijn voorsprong in het klassement uitbreidde.

De opdracht van Al Attiyah is, met nog drie dagen te gaan (incl. vandaag) simpel. Hij moet vooral overleven en zijn voorsprong in het klassement zien te behouden. Aan het begin van de achtste etappe laat hij de opening dan ook aan Carlos Sainz, maar die komt vast te zitten op hetzelfde punt waar later ook Bernhard ten Brinke kostbare minuten verliest.

Al Attiyah erft de leiding als hij ook Stéphane Peterhansel op weg naar WP3, vandaag een verplicht rustpunt, passeert. De man uit Qatar staat de leiding niet meer af en klokt de snelste tijd van de tien mannen die als eerste los zijn gelaten. De nummer twee uit het klassement, diezelfde Peterhansel klokte de zesde tijd van de eerste groep van tien coureurs op ruim 24 minuten achterstand, waardoor Al Attiyah zijn voorsprong weet uit te breiden naar +00:46:29 op de nieuwe nummer twee, Nani Roma. Bernhard ten Brinke mocht starten in de eerste groep en kon tot aan de eerste twee waypoints goed mee komen, maar op weg naar WP3 kwam de Nederlander vast te zitten, waardoor zijn achterstand op zijn teamgenoot al gauw opliep tot dik een half uur. Op het moment van publicatie van dit bericht moet Ten Brinke nog binnenkomen. Hij laat echter langer op zich wachten dan goed voor hem is. Sebastien Loeb is ondertussen nog snel onderweg, de Fransman maakt nog aanspraak op de dagzege. Update: Sebastien Loeb heeft inderdaad de achtste etappe op zijn naam geschreven. De Fransman klimt naar de derde plaats in het klassement. Voor Bernhard ten Brinke lijkt de Dakar Rally te zijn afgelopen. De Toyota-coureur strandde met een kapotte versnellingsbak en mogelijk een kapotte motor.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"