Ten Brinke negende in zesde etappe Dakar Rally, Loeb wint opnieuw

Sebastien Loeb heeft na winst in de vijfde etappe ook de zesde etappe op zijn naam weten te schrijven. De Fransman bleef Nasser Al Attiyah nipt voor. Diens teamgenoot, Bernhard ten Brinke legde na een veelbelovende openingsfase beslag op de negende tijd.

Sebastien Loeb reed eigenlijk de gehele etappe lang op enkele minuten van Toyota-coureur Nasser Al Attiyah. De Fransman sloeg pas in de slotfase toe en pakte ruim twee minuten op de man uit Qatar.

Het geringe tijdsverschil kan echter ook duiden op een slimmigheidje van Al Attiyah. Hij leidt het klassement en kan er baat bij hebben morgen niet als eerste te hoeven starten. Loeb doet ondertussen genoeg om Dakar-legende Stephane Peterhansel van de tweede plaats te stoten. De Fransman passeerde de eindstreep in San Juan de Marcona in zesde stelling.

De Nederlander Bernhard ten Brinke leek op weg naar een prachtresultaat in de zesde etappe. Lange tijd reed hij in de rondte op de derde plaats, maar op weg naar WP7 verloor hij veel tijd. Hij kwam uiteindelijk als negende binnen op 27 minuten van winnaar Sebastien Loeb.

Geüpdatet klassement na zesde etappe:

1. Al Attiyah (Toyota)
2. Loeb (Peugeot) +00:37:43
3. Peterhansel (Mini) +00:41:14
4. Roma (Mini) +00:45:24
5. Despres (Mini) +01:23:35
7. Ten Brinke (Toyota) +04:18:44

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen