Ten Brinke: "Podiumpresentatie was kippenvel, maar nu gaat het echt beginnen"

Voor het eerst in de geschiedenis van de Dakar Rally blijven de deelnemers in slechts één land, namelijk Peru. In Lima vond gisteravond de podiumpresentatie plaats en werden de deelnemers door zo'n 100.000 enthousiaste Peruanen toegejuicht. Ook voor Toyota-fabriekscoureur Bernhard ten Brinke een bijzonder moment.

"Dit is echt een prachtige ervaring, vooral omdat de mensen hier zoveel passie hebben. Het voelde alsof we in een Latijns-Amerikaanse carnaval waren beland. Wat een ongelofelijke sfeer", aldus Ten Brinke die vandaag samen met zijn Franse navigator Xavier Panseri aan het grote avontuur begint.

Vorig jaar won de Nederlander de elfde etappe in de Dakar Rally, maar moest hij twee dagen later de strijd staken vanwege een technisch mankement. Dit jaar wil hij opnieuw een gooi doen naar een overwinning en is hij er helemaal klaar voor.

"Zo'n podiumpresentatie draagt natuurlijk bij aan onze drive om er vol voor te gaan deze Dakar. We zijn er klaar voor, zowel Xavier als ik hebben er zin in. Voor ons mag de rally nu echt beginnen."

Vanmiddag om 15.30 uur Nederlandse tijd vertrekken de deelnemers voor de eerste etappe in Peru die hun vanuit Lima naar Pisco brengt. Een route van 331 kilometer in totaal waarbij er een klassementsproef van 84 kilometers op het programma staat.

Ten Brinke en Panseri rijden in de kleuren van Toyota Gazoo Racing in de Toyota Hilux met startnummer 309.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen