Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Dakar Rally 2020

Ten Brinke tevreden ondanks tijdverlies: "Het had erger gekund"

In gesprek met RacingNews365 blikt Bernhard ten Brinke terug op het begin van zijn Dakar Rally. Hij kende twee verschillende dagen, maar al met al is de Toyota-coureur tevreden over de manier waarop hij zijn avontuur in het Midden-Oosten heeft afgetrapt

Bernhard ten Brinke is de Dakar Rally redelijk begonnen. In zijn Toyota staat hij na twee dagen op de tiende positie in het algemeen klassement, op een achterstand van ruim 20 minuten van leider Terranova. Daar waar de eerste etappe vrijwel vlekkeloos voor hem verliep - hij werd vijfde op slechts zes minuten van de winnaar -, zo ging het op maandag tijdens de tweede etappe wat minder en kende de Nederlander flink wat pech.

Toch kijkt hij in gesprek met RacingNews365 tevreden terug op de eerste twee dagen van de Dakar Rally van 2020, waaraan hij samen met de Belgische navigator Tom Colsoul deelneemt: "Als je ziet hoe deze Dakar is begonnen - tijdens de eerste etappe op zondag veel lekke banden bij andere coureur - verliep het voor ons tijdens de eerste dag eigenlijk redelijk redelijk goed en stabiel, met slechts een enkele lekke band. We hebben het gewoon rustig aan gedaan, de kat uit de boom gekeken, weinig fouten gemaakt en netjes naar de finish gereden."

"Vandaag (maandag, red.) hadden we daardoor een perfecte startpositie, maar al na twintig kilometer hadden we al een lekke band en twintig kilometer later weer. Dan moet je nog driehonderd kilometer en daarom hebben we besloten om rustig aan verder te rijden. Vervolgens kwamen we veel andere deelnemers tegen en kregen we veel last van het stof, en ook het navigeren was erg lastig tijdens deze tweede etappe."

"Ook daardoor hebben we wat tijd verloren, al hebben de andere toppers ook veel tijd ingeleverd. Peterhansel, Roma en nog een paar grote jongens hebben bijvoorbeeld veel tijd toe moeten geven door het navigeren. Wij uiteindelijk maar een minuut of 5 à 10, maar omdat we 40 minuten voor de finish een lekke band kregen en moesten wachten op een teamgenoot verloren we toch nog veel tijd."

Het klassement gaat alle kanten op, maar hopelijk heb ik morgen een goede dag, waardoor alles er zo weer anders uit kan zien. We gaan kijken hoe het gaat. Op dit moment ben ik nog niet erg ontevreden. Het had deze dag veel erger kunnen aflopen, maar aan de andere kant zijn we helaas wel wat kostbare minuten verloren. Eerst gaan we de komende drie, vier dagen doorkomen en de rustdag halen, want dan zal het klassement er waarschijnlijk al weer heel anders uitzien", aldus Ten Brinke.

0 reacties

    Breaking Lovende Verstappen: "We hebben de Honda-motor nog niet maximaal belast"