Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Teneergeslagen Kubica: "Zo wil je niet terugkeren in de Formule 1"

Technisch directeur Paddy Lowe was donderdagmiddag nog zo positief over de nieuwe Williams FW42: de wagen zou goed te besturen zijn, uitgebalanceerd en met name Robert Kubica was er over te spreken. Een dag later blijkt het tegenovergestelde: de 34-jarige Pool baalt als een stekker.

Als Kubica na de laatste van acht wintertestdagen in Barcelona is uitgestapt, windt hij er geen doekjes om. "Dit is niet de voorbereiding waarop je na acht jaren afwezigheid hoopt", dropt de Pool direct een bom ten overstaande van de verzamelde media, waaronder RacingNews365.

"Weer een dag verloren", verzucht Kubica, die op de laatste testdag weinig kon rijden doordat Williams niet genoeg reserveonderdelen bij zich had. "De staat waarin de wagen verkeert is verre van optimaal en dat heeft te maken met de late opleveringstijd. Vorige week dreunt nog door", erkent de enkelvoudig Grand Prix-winnaar. "Om naar de eerste race af te reizen na er zelf acht seizoenen tussenuit te zijn geweest, zonder een propere test af te werken, zal erg lastig worden. Het is nu eenmaal zoals het is, maar volgens mij heb ik kennis van slechts twintig procent van de zaken die ik zou moeten weten. We moeten zorgen dat de FW42 in Australië heel blijft", zegt Kubica met een behoorlijk gevoel voor understatement. "Woensdag voelde ik me na de laatste run op mijn gemak, het leek echt even de goede kant op te gaan. Vandaag ging het echter helemaal verkeerd. Uiteindelijk heb ik niet langere runs dan vijftien rondjes kunnen rijden. Er zijn wel wat positieve puntjes, maar erg veel vertrouwen heb ik niet", sombert Kubica concluderend.

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract