Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Terug naar 2005: Raikkonen in opspraak na nachtelijke escapades

Tegenwoordig is Kimi Raikkonen een welhaast keurige huisvader, maar nooit heeft hij het stempel van feestbeest van zich af weten te schudden. Zeker niet na het 'incident' in 2005. In een stripclub ging Kimi Raikkonen uit de kleren.

In de wereld van de Formule 1, waarin de coureurs in vergelijking met hun collega's uit de voetbalwereld doorgaans brave schooljongetjes waren, zorgde Kimi Raikkonen begin 2005 voor reuring. De (toen nog) McLaren-coureur had zich in een dronken bui in een stripclub van zijn kleren ontdaan en danste er op los met de lapdanseressen.

McLaren was bepaald niet gecharmeerd van uitspattingen van de Fin. "We hebben enorme multinationals achter ons staan die ons niet betalen om dit beeld van ons team uit te dragen", zo laat een woordvoerder optekenen. De man in kwestie zelf ziet, geheel zoals we hem kennen, het probleem niet: "Wat ik doe in mijn eigen tijd beïnvloedt op geen enkele manier de prestaties op de baan. Ik word er geen seconde langzamer door. In de auto geef ik altijd honderd procent." Het waren incidenten als deze die Ferrari er toe zette om bij de aankondiging van het aanstellen van De Fin voor 2007 een vriendelijke doch dringend advies bij Raikkonen neer te leggen: "Als je feest, doe dat dan discreet."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"