© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Terugblik 2017: Max Verstappen begint aan frustrerende reeks

16 aug. 2017 07:30 Wanda Bisschop 0 reacties
We zijn inmiddels halverwege het Formule 1 seizoen en kunnen na elf van de twintig races de balans op maken. Hoe verging het Max Verstappen tot nu toe? Met vandaag de GP's van Rusland, Spanje en Monaco.

Max Verstappen wordt achtervolgd door de pechduivel

De remproblemen waarmee Max te maken kreeg tijdens de GP van Bahrein waarin hij uitviel, waren helaas een voorbode voor een mindere reeks van de Red Bull coureur.

GP Rusland

Tijdens de GP van Rusland gaat het nog redelijk maar daar is eigenlijk alles ook mee gezegd. In de kwalificatie moet Verstappen genoegen nemen met de zevende plek nog achter Felipe Massa. Het verschil met polesitter Sebastian Vettel bedraagt zowat twee seconden en Verstappen verwacht dan ook een race in niemandsland.

P-20170430-00851_News.jpg#asset:42172

Zijn voorgevoel komt inderdaad uit. Hij slaagt er nog wel in om wat plekken op te schuiven maar meer dan P5 zit er helaas niet in.

Resultaat

  • kwalificatie: P7
  • race: P5

GP Spanje

Max keert terug naar Barcelona als de winnaar van de editie van 2016 maar de verwachtingen binnen Red Bull zijn niet echt hoog. Al tijdens de wintertesten in Barcelona bleek de RB13 behoorlijk snelheid tekort te komen ten opzichte van de concurrentie. Ook Verstappen verwacht geen herhaling van 2016 en helaas komt zijn voorgevoel uit.

De kwalificatie verloopt zoals verwacht waarbij Max de snellere Red Bull coureur is en als vijfde eindigt.

Zijn race duurt echter nog geen rondje. Al in de eerste bocht komt hij in het gedrang met Valtteri Bottas en Kimi Raikkonen en betekent het einde race voor onze jonge landgenoot.

Resultaat

  • kwalificatie: P5

  • race: DNF

GP Monaco

Max Verstappen en Monaco is tot nu toe nog geen gelukkige combinatie gebleken. Ondanks dat Verstappen wel heeft bewezen dat inhalen wel degelijk mogelijk is in de nauwe straten van wat tegenwoordig zijn woonplaats is.

Ook nu begint Max goed aan zijn raceweekend. Doordat Hamilton verrassend genoeg niet doordringt tot Q3 tijdens de kwalificatie eindigt Max knap als vierde. Hierdoor ontstaat er enige hoop op misschien een podium in Monaco.

Max-Verstappen-Monaco.jpg#asset:42476

Het belangrijkste doel van Max is echter om eindelijk de GP van Monaco uit te rijden maar Max kennende wil hij toch een poging wagen als hij zijn kans ruikt. Hij begint goed aan de race en het podium is zeker haalbaar. Echter, Ricciardo heeft een betere pitstopstrategie en komt daardoor voor zijn teamgenoot te liggen. Verstappen eindigt uiteindelijk als vijfde terwijl Ricciardo als derde finisht. Verstappen is dan ook totaal niet te spreken over zijn gemiste kans op het podium.

Resultaat

  • kwalificatie: P4
  • race: P5

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen