© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Terugblik 2017: Max Verstappen scoort drie op een rij

17 aug. 2017 11:00 Wanda Bisschop 0 reacties
De zomerstop van de Formule 1 is helaas nog in volle gang. Een mooie gelegenheid om dus terug te kijken hoe het Max Verstappen verging in de eerste elf races van dit Formule 1 seizoen. Een seizoen waarin de pechduivel het helaas vooral op onze landgenoot had voorzien!

Max Verstappen valt uit in Canada, Azerbeidszjan en Oostenrijk

© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nadat Max Verstappen de kater van zijn vijfde plaats in Monaco heeft weggespoeld, reist hij vol goede moed af naar Canada. Gelukkig weet de Nederlander op dat moment nog niet dat de gifbeker echt tot op de bodem leeg moet.

GP Canada

Zoals zo vaak dit seizoen kunnen de heren van Red Bull Racing tijdens de kwalificatie geen moment een serieuze gooi doen naar de pole. Wel laat Max opnieuw zien dat hij dit seizoen is gegroeid tijdens de kwalificatie. Hij verslaat opnieuw zijn teamgenoot maar moet tevens genoegen nemen met de rol van 'best of the rest' met een vijfde startpositie.

In de eerste ronde van de race krijgt Max Verstappen het aan de stok met Sebastian Vettel. De Duitser beschadigt hierbij zijn voorvleugel terwijl de Nederlander zijn weg gewoon kan vervolgen. Lang duurt het echter niet. In ronde 10 valt Verstappen uit met een elektrisch probleem.

Resultaat

  • kwalificatie: P5
  • race: DNF


© Getty Images / Red Bull Contentpool

GP Azerbeidzjan

Veel tijd om stil te staan bij de problemen met zijn RB13 krijgt Max niet. De volgende race vindt plaats in Azerbeidzjan en Verstappen zint op een goed resultaat in de nauwe straten van Baku.

Ook hier laat hij opnieuw zien dat hij momenteel de beste Red Bull coureur is tijdens de kwalificatie. Hij verslaat opnieuw zijn teamgenoot en lijkt patent te hebben op de vijfde startplek.

Over de race zelf valt weinig te vertellen als het om Verstappen gaat. Hij valt opnieuw uit, dit keer in ronde 12 met een motorisch probleem. De druiven zijn helemaal zuur voor onze landgenoot omdat uitgerekend Daniel Ricciardo in Azerbeidzjan zijn eerste overwinning van dit seizoen boekt. Het podium was dus mogelijk geweest als zijn auto heel was gebleven.

Dat de frustraties bij Max hoog zitten, blijkt wel. Hij verschijnt na afloop namelijk niet voor het verplichte praatje met de pers en gaat linea recta terug naar zijn hotel.

Resultaat

  • kwalificatie: P5
  • race: DNF
© Getty Images / Red Bull Contentpool

GP Oostenrijk

De volgende race is de thuisrace van Red Bull Racing op de Red Bull Ring in Spielberg. Normaal gesproken niet direct een baan waarop Red Bull goed presteert. Tot vorig jaar dus toen Max zijn werkgever hun eerste podiumplaats bezorgde op het thuiscircuit.

Dit keer moet hij zijn meerdere tijdens de kwalificatie erkennen in Ricciardo. Verstappen wordt zesde en heeft zich vooral ten doel gesteld om een goede start te maken zodat hij op die manier richting het podium kan.

Maar opnieuw komt het niet zo ver. Max heeft problemen bij de start met zijn koppeling waardoor hij terugvalt en in het gedrang in het middenveld terechtkomt. Vervolgens is het Daniil Kvyat die met zijn onbezonnen actie zowel de race van Verstappen als Alonso om zeep helpt.

Verstappen verklaart na afloop van de race dat hij sowieso de finish niet had gehaald vanwege zijn koppelingsprobleem.

Resultaat

  • kwalificatie: P6
  • race: DNF

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen