© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Terugblik 2017: Max Verstappen sluit eerste helft positief af

20 aug. 2017 18:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Bijna barst het Formule 1 geweld weer los en maken we ons op voor hopelijk een spannend vervolg van het Formule 1 seizoen. Maar eerst kijken we nog even terug naar de laatste twee races, namelijk de GP van Engeland en Hongarije. Hoe verging het Max Verstappen in deze twee races?

Max Verstappen scoort punten in Engeland en Hongarije

© Getty Images / Red Bull Contentpool

Na zijn serie met maar liefst drie uitvalbeurten waren de frustraties voor het kamp Verstappen behoorlijk hoog opgelopen. Dat Max niet mee kon strijden om de wereldtitel dit jaar was verwacht maar dat hij zelfs nog minder rondjes reed dan McLaren, dat mag met een recht een dikke zeperd worden genoemd.

Gelukkig bleef Max niet in de neerwaartse spiraal hangen en reisde hij ondanks alles met een positief gevoel af naar Silverstone voor de tiende race van dit jaar.

GP Engeland

Max Verstappen liet opnieuw tijdens de kwalificatie zien dat hij ook dit trucje nu behoorlijk onder de knie heeft. Opnieuw was hij de 'best of the rest' met een vijfde startplek én dus opnieuw sneller dan zijn teamgenoot.

In de race zelf was het verschil met Mercedes en Ferrari opnieuw te groot maar door de onverwachtse lekke banden bij zowel Raikkonen als Vettel werd het toch nog even spannend. Verstappen kwam uiteindelijk te kort voor het podium maar met een vierde plek reed hij voor het eerst sinds drie races weer eens een wedstrijd uit en dat was een flinke morele opsteker voor onze landgenoot.

GP Hongarije

Het wordt misschien wat saai maar ook op de Hungaroring in Boedapest was Max opnieuw 'best of the rest'. Opnieuw een vijfde startplek maar in de wetenschap dat uitgerekend op de Hungaroring inhalen vrijwel onmogelijk is, wilde Verstappen alles op alles zetten bij de start.

Dat leek ook te lukken en een derde plek lag voor het grijpen maar Raikkonen ging eerder op de rem dan verwacht waardoor Verstappen een andere weg probeerde. Vervolgens verremde Verstappen zich en reed hij pardoes tegen zijn teamgenoot aan. Voor het eerst sinds anderhalf jaar was er sprake van een aanrijding tussen de beide Bulls. Een hevig balende Ricciardo uitte direct zijn ongenoegen over het rijgedrag van zijn teamgenoot en Max koos na afloop eieren voor zijn geld om de goede verstandhouding in stand te houden en ging openlijk door het stof.

Na een biertje lijkt de vrede tussen de beide teamgenoten te zijn hersteld maar op Spa komen de beide heren elkaar ongetwijfeld weer tegen bij de start. Wij zijn benieuwd!


Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen