© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Terugblik: Het meest krankzinnige plan voor de Formule 1 ooit

09 okt. 2018 19:00 Jan van der Burgt 1 reacties
We gaan terug naar het jaar 2002. Het is midden in de dominante jaren van Michael Schumacher en Ferrari dat FIA-president Max Mosley met één van de krankzinnigste plannen voor de Formule 1 ooit op de proppen komt.

Als er ooit een geschikt moment was voor het opperen van de meest waanzinnige ideeën in de Formule 1 was het wel in 2002. In dat jaar werd Michael Schumacher na elf(!) van de zeventien races wereldkampioen. De dominantie van Ferrari en Michael Schumacher legde de Formule 1 lam, wat mogelijk bijdroeg aan het krankzinnige idee van toenmalig FIA-president Max Mosley.

Het is vandaag zestien jaar geleden dat de Brit voorstelde om Formule 1-coureurs elke race van team en daarmee ook van auto te laten wisselen. Het idee erachter? Het zou pas écht duidelijk maken wie de beste Formule 1-coureur was. Max Mosley lichtte destijds zelf zijn plannen toe:

"Er valt wat voor te zeggen om elke coureur ten minste één keer in elke auto te zetten. Pas dan zien we werkelijk wie de beste coureurs en teams zijn. Bovendien denk ik dat we bij de zoektocht naar een voor de fans meer aantrekkelijke Formule 1 geen enkel plan onbesproken moeten laten."

Het idee van Mosley volgde kort op een ander Formule 1-atypisch voorstel van Bernie Ecclestone. Zijn idee? Strafgewichten! Beide ideeën kwamen nooit van de grond, maar het toont wel aan dat controverse over de te varen koers in de Formule 1 van alle tijden is.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen