Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Terugkeer Franse GP wordt gevierd met F1 Live Event

Na een afwezigheid van tien jaar keert in 2018 de Franse Grand Prix terug op de Formule 1 kalender. De Fransen zijn in ieder geval van plan om deze terugkeer groots aan te pakken.

In 2008 vond de laatste GP van Franrijk plaats op het circuit de Nevers Magny-Cours. Deze race werd toen nog gewonnen door Felipe Massa. Volgend jaar keren de coureurs terug op Franse bodem en wordt de race verreden op het circuit Paul Ricard waar in de periode van 1971 tot 1990 al veertien keer een Formule 1 race plaatsvond. De Franse krant La Provence meldt dat de terugkeer van de Franse GP groots wordt gevierd door een soortgelijk Live event te organiseren zoals in 2017 in de straten van Londen gebeurde.

Loco-burgemeester Jean Roatta laat tegenover La Provence het volgende hierover los. "We hebben nog niet gesproken met afgevaardigden van de FOM maar de burgemeester heeft zijn akkoord voor dit evenement in ieder geval al gegeven. We zijn nu bezig met het inventariseren van de veiligheidsrisico's en de locaties." De loco-burgemeester ziet het evenement al helemaal zitten. "Het moet gewoon doorgaan want een dergelijk evenement is natuurlijk voor Marseille ook erg attractief." Marseille ligt op ongeveer een uurtje rijden van het circuit Paul Ricard.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"