© Kyalami Grand Prix Circuit

Nieuwsoverzicht

Terugkeer Zuid-Afrikaanse Grand Prix onwaarschijnlijk

Als de Grand Prix van Zuid-Afrika al een kandidaat was om toe te treden tot de Formule 1-kalender, dan kan de Grand Prix van Nederland een concurrent wegstrepen. De circuiteigenaren zien de Formule 1 niet snel terugkeren op het Kyalami Grand Prix Circuit.

Organisatiekosten liggen te hoog voor Kyalami

De Grand Prix van Zuid-Afrika werd voor het laatst verreden in 1993. Daarna liepen de kosten voor de Formule 1 te hoog op en naarmate de jaren verstreken raakte het circuit verouderd. 

In 2014 werd het circuit echter gerenoveerd om meer aan de huidige standaard te voldoen. Om een volwaardige Grade 1-licentie binnen te halen, zouden er nog meer aanpassingen nodig zijn en hoewel de circuitbazen die wijzigingen graag aan zouden brengen, zetten ze daar niet automatisch mee in op een terugkeer op de Formule 1-kalender.

"We zouden graag weer meedraaien in het Formule 1-circus, want we denken dat het Afrikaanse continent een Grand Prix verdient, maar op dit moment liggen de kosten van het organiseren van het evenement veel te hoog. Het is financieel gewoon niet haalbaar", aldus Christo Kruger namens het Kyalami Grand Prix Circuit.

"We hebben nu een Grade 2-licentie en willen graag de juiste maatregelen nemen om deze op te waarderen, maar vervolgens is er een enorm 'commitment' nodig om de Grand Prix langdurig op de kalender te houden. Daar hebben we echter eenvoudigweg het geld niet voor."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen