Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Terugkeer Zuid-Afrikaanse Grand Prix onwaarschijnlijk

Als de Grand Prix van Zuid-Afrika al een kandidaat was om toe te treden tot de Formule 1-kalender, dan kan de Grand Prix van Nederland een concurrent wegstrepen. De circuiteigenaren zien de Formule 1 niet snel terugkeren op het Kyalami Grand Prix Circuit.

De Grand Prix van Zuid-Afrika werd voor het laatst verreden in 1993. Daarna liepen de kosten voor de Formule 1 te hoog op en naarmate de jaren verstreken raakte het circuit verouderd. In 2014 werd het circuit echter gerenoveerd om meer aan de huidige standaard te voldoen. Om een volwaardige Grade 1-licentie binnen te halen, zouden er nog meer aanpassingen nodig zijn en hoewel de circuitbazen die wijzigingen graag aan zouden brengen, zetten ze daar niet automatisch mee in op een terugkeer op de Formule 1-kalender.

"We zouden graag weer meedraaien in het Formule 1-circus, want we denken dat het Afrikaanse continent een Grand Prix verdient, maar op dit moment liggen de kosten van het organiseren van het evenement veel te hoog. Het is financieel gewoon niet haalbaar" , aldus Christo Kruger namens het Kyalami Grand Prix Circuit. "We hebben nu een Grade 2-licentie en willen graag de juiste maatregelen nemen om deze op te waarderen, maar vervolgens is er een enorm 'commitment' nodig om de Grand Prix langdurig op de kalender te houden. Daar hebben we echter eenvoudigweg het geld niet voor."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi