Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Test-update Abu Dhabi: Succesvolle dag voor Verstappen op nieuwe Pirelli-banden

In 2022 zullen de teams gebruiken maken van 18-inch velgen, terwijl men de afgelopen jaren gebruikt maakte van 13-inch velgen. Een flink verschil en daarom komen veel F1-coureurs in actie tijdens de door Pirelli geregelde testdag op het Yas Marina-circuit van Abu Dhabi.

Zowel Max Verstappen als Nyck de Vries komen op dinsdag in actie tijdens een door Pirelli georganiseerde testdag op het Yas Marina-circuit van Abu Dhabi.

Red Bull probeert met Verstappen de nieuwe velgen en banden uit die in 2022 gebruikt zullen worden. Het belangrijkste is daarom het maken van kilometers, zodat het team veel data kan verzamelen, die goed gebruikt kan worden met het oog op de ontwikkeling van de nieuwe F1-bolide.

RacingNews365 is aanwezig tijdens de testdag en zal je met een aantal updates op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen.

Update: 12:20 (15:20 lokale tijd)

Pato O'Ward staat nog altijd bovenaan het scorebord tijdens de testdag in Abu Dhabi. De Mexicaan test in een F1-bolide van McLaren en dit lijkt hem uitstekend af te gaan. Toch is O'Ward niet de coureur met de meeste ronden achter zijn naam. Op dit moment is het namelijk Lance Stroll die met 108 ronden aan leiding gaat, als het aankomt op het aantal gereden ronden tijdens de testdag.

Eerder op de dag lieten we al weten dat er vandaag twee Nederlanders testen. De Vries rijdt dinsdag in een Mercedes, Verstappen als altijd in zijn Red Bull-bolide. In de ochtend had De Vries nog meer ronden achter zijn naam staan dan Verstappen, maar inmiddels heeft Verstappen een tiental ronden meer gereden dan zijn landgenoot.

Het lijkt erop dat de Red Bull-coureur bezig is aan een lange run, al werd deze nog afgekapt door een incident van 'teamgenoot' Jüri Vips. De Est komt vandaag namelijk ook in actie met de tweede wagen van Red Bull.

Het is op dit moment nog onduidelijk of Vips zijn wagen aan de kant moest zetten met technische problemen of dat hij gecrasht is. Na een onderbreking van zo'n 15 minuten hebben de overige coureurs de sessie inmiddels weer hervat.

Ook interessant:

Herbeleef de ongekend spannende titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton

De titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton werd over een seizoen van 22 races beslist. Van Bahrein tot en met Abu Dhabi zagen we bijna te veel om op te noemen. Herbeleef in deze video het complete seizoen! Spoiler alert: Verstappen gaat er vandoor met de titel..

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

1 reactie

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten