Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Testdag Mercedes komt veel vroeger dan bedoeld al ten einde

De testdag van Mercedes is aanzienlijk eerder dan gepland ten einde gekomen. Het team zag George Russell stilvallen en de problemen waren dusdanig groot, dat men niet meer verwacht in actie te komen.

Er was geen vuiltje aan de lucht voor George Russell en Mercedes, zo leek het, toen hij met nog anderhalf testuur te gaan aanzette voor zijn 27e ronde van de middag. Toen gingen er plots alarmbellen rinkelen en werd het scherm op zijn stuur rood. De reden? Hydraulische problemen. De auto bleef vastzitten in de vierde versnelling. Check hieronder dat moment terug. Artikel gaat daaronder verder.

Geheimzinnig

Russell wist zijn Mercedes W14 niet terug te brengen naar de pitbox: halverwege het rondje viel de Brit stil en dus moest de F1-bolide achterop een vrachtwagen terug naar de pitstraat worden gebracht. Het duurde lang, want Mercedes stuurde enkele poppetjes uit de pitbox de baan op om een doek over de W14 te doen. Niet alleen over, maar ook onder, zodat spionnen niet af konden kijken en foto's konden maken. Het duurde even voordat de auto weer terug in de pitstraat was, maar met nog ruim een uur op de klok leken er mogelijk nog meters in te zitten voor Mercedes. Maar niet dus, zo meldt een woordvoerder van het team. "We kunnen bevestigen dat het inderdaad een hydraulisch probleem was dat George deed stoppen. Het is zeer onwaarschijnlijk dat we de auto nog op de baan gaan zien deze vrijdag."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje