© Sky Sports F1

Nieuwsoverzicht

Testupdate 11.00 uur: Vliegende start Mercedes, Alonso crasht

26 feb. 2018 11:02 Wanda Bisschop 0 reacties
Even na 9 uur vanochtend zijn we dan eindelijk begonnen aan het nieuwe Formule 1 seizoen. De ochtendsessie verliep voor Fernando Alonso bepaald niet zoals gehoopt terwijl Mercedes dankzij Valtteri Bottas al de nodige data heeft verzameld.

Bottas begint voortvarend aan zijn eerste testdag in 2018

De eerste testdag zou in principe klokslag 9 uur van start gaan maar de baan in Barcelona moest nog worden geïnspecteerd waardoor de sessie met 10 minuutjes vertraging begon.

Direct gingen een aantal coureurs waaronder Valtteri Bottas en Kimi Raikkonen de baan op voor hun installatieronde. Raikkonen was degene die als eerste een tijd noteerde maar zijn 1.58 werd al vrij snel verbeterd door Bottas.

Mercedes heeft haar zaken duidelijk weer goed op orde want Bottas was elke ronde sneller en voert halverwege de ochtend de sessie dan ook aan.

Ook Daniel Ricciardo zagen we met de RB14 in actie maar de Australiër doet het vooralsnog rustig aan. Wel werd duidelijk dat Red Bull Racing voor haar vertrouwde kleurstelling heeft gekozen en dat de special livery van de filmdag is verdwenen.

Minder goed verliep de ochtendsessie voor Fernando Alonso. De Spanjaard heeft zijn zinnen gezet op podiumplekken in 2018 maar dit keer speelde een kapotte wielmoer hem parten. Hij was op dat moment snel onderweg maar stond plotseling achterste tevoren op het circuit waarna al snel bleek dat hij onderweg een wiel was verloren. Zijn ochtendsessie kwam hiermee vroegtijdig tot een einde. McLaren werkt er hard aan om de Spanjaard vanmiddag weer de baan op te sturen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen