© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Testupdate 11:00: Probleemloos begin voor Verstappen

06 mrt. 2018 11:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Max Verstappen is de tweede testweek in Barcelona goed begonnen. De Nederlander reed in de eerste twee uur van de sessie al een flink aantal ronden en kwam daarmee tot de voorlopig vierde tijd. Valtteri Bottas is voorlopig het snelst én het productiefst.

Vliegende start Bottas en Mercedes

De Formule 1-teams- en coureurs waren ongetwijfeld blij te zien dat na de verregende eerste testweek vanochtend de lucht strakblauw was. Het zorgde direct voor productiviteit, aangezien de teams de opgelopen achterstand deze week willen wegpoetsen.

Bij McLaren kan echter door eigen toedoen alweer gesproken worden van een valse start. De MCL33 met Stoffel Vandoorne viel in de beginfase van de sessie al twee keer stil, met één keer een rode vlag situatie tot gevolg.

Waar het aantal ronden van McLaren daardoor op één hand te tellen is, ging Valtteri Bottas alweer ongestoord en ongehinderd door problemen in de rondte. Daarbij noteerde hij met 1:20.596 de tot nu toe snelste tijd. 

Ook Max Verstappen heeft al de nodige kilometers gereden vandaag. Na een allesbehalve vlekkeloze start vorige week, rijdt de Nederlander nu vlot zijn rondjes. Hij hield zich voornamelijk bezig met langere runs op de ultrazachte band. 

Op die ultrasofts kwam hij voorlopig tot een 1:21.325, goed genoeg voor de vierde tijd. Sebastian Vettel en Pierre Gasly maken de voorlopige top drie compleet.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen