Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Testupdate 11:00 uur: kou en nattigheid spelbreker

De tweede testdag in het Spaanse Barcelona is bijzonder rustig van start gegaan. Afgezien van enkele installatieronden laten nog weinig teams zich echt zien op de baan.

Met temperaturen van enkele graden boven het vriespunt is het ronduit koud in Barcelona. Daarnaast is de baan nog wat aan de vochtige kant en dus is het niet vreemd dat de teams niet bepaald staan te springen om naar buiten te gaan. Het duurt dan ook meer dan een uur voordat er überhaupt een tijd op de klokken wordt gezet. Het is Carlos Sainz die in zijn RS18 het circuit rondgaat in 1:34.117. Het is de tijd die hij even voor 11:00 uur aanscherpt tot 1:25.059.

Sterker nog, het is één van de slechts twee tijden die na twee uur testen op de klokken staat. Valtteri Bottas sluit op gepaste afstand van de Spanjaard aan met zijn Mercedes. De overige coureurs, waaronder Max Vertappen, houden het bij één of meerdere installatieronden. Het geringe aantal ronden van Max Verstapen heeft niet enkel te maken met de slechte weersomstandigheden. Een lek in het brandstofsysteem houdt zijn pitcrew bezig en Verstappen aan de kant.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"