© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Testupdate 11:00 uur: kou en nattigheid spelbreker

27 feb. 2018 11:01 Jan van der Burgt 0 reacties
De tweede testdag in het Spaanse Barcelona is bijzonder rustig van start gegaan. Afgezien van enkele installatieronden laten nog weinig teams zich echt zien op de baan.

Problemen voor Max Verstappen

Met temperaturen van enkele graden boven het vriespunt is het ronduit koud in Barcelona. Daarnaast is de baan nog wat aan de vochtige kant en dus is het niet vreemd dat de teams niet bepaald staan te springen om naar buiten te gaan.

Het duurt dan ook meer dan een uur voordat er überhaupt een tijd op de klokken wordt gezet. Het is Carlos Sainz die in zijn RS18 het circuit rondgaat in 1:34.117. Het is de tijd die hij even voor 11:00 uur aanscherpt tot 1:25.059.

Sterker nog, het is één van de slechts twee tijden die na twee uur testen op de klokken staat. Valtteri Bottas sluit op gepaste afstand van de Spanjaard aan met zijn Mercedes. De overige coureurs, waaronder Max Vertappen, houden het bij één of meerdere installatieronden.

Het geringe aantal ronden van Max Verstapen heeft niet enkel te maken met de slechte weersomstandigheden. Een lek in het brandstofsysteem houdt zijn pitcrew bezig en Verstappen aan de kant.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen