© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Testupdate 11:00: Verstappen naar persoonlijk beste testtijd

08 mrt. 2018 11:03 Jan van der Burgt 0 reacties
Max Verstappen is de op één na laatste testdag in Barcelona solide begonnen. In de eerste twee uur noteerde hij op de medium compound zijn persoonlijk beste tijd van de afgelopen twee weken.

Vandoorne en McLaren bovenaan

Red Bull wilde vandaag met Max Verstappen hetzelfde programma volgens als gisteren met Daniel Ricciardo. Vooralsnog verliep alles voorspoedig. Waar Ricciardo gisteren op de medium banden na twee uurtjes derde stond, stond Verstappen vanochtend op dezelfde band vierde. 

Met 1:20.072 was hij direct sneller dan hij eerder deze winter in Barcelona is geweest. Opvallend was dat Verstappen enkele keren de pits binnenkwam om van neus te wisselen, waarna hij direct weer doorreed. 

Met 31 ronden behoorde Verstappen nog niet tot de allerproductiefste rijders. Stoffel Vandoorne stond er in dat lijstje enigszins verrassend wel goed bij en noteerde bovendien de snelste tijd tot dusver. De Vlaming is de enige coureur die onder de 1:19 wist te duiken. Nico Hülkenberg en Sebastian Vettel maken de top drie compleet.

McLaren mag dus terugkijken op een positief begin van de dag, aangezien problemen vooralsnog uitbleven. Grote problemen bleven sowieso bij iedereen uit, waardoor Williams-testcoureur Robert Kubica met 26 ronden de minst productieve rijder was op de baan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen