© Getty Images / Red Bull Contentool

Nieuwsoverzicht

Testupdate 13:00: Ricciardo snelste in de ochtend

26 feb. 2018 13:13 Ruud Dimmers 0 reacties
Daniel Ricciardo heeft de eerste testochtend in Barcelona als snelste af gesloten. Hij bleef Bottas, Raikkonen en Hulkenberg voor.

Kleine verschillen in de top

De dag begon rustig in het eerste uur. De teams reden hun installatieronden en de eerste code rood van het jaar kwam op naam van Fernando Alonso. Een van de wielen van zijn McLaren brak af en de Spanjaard stond in de grindbak.

Na een kort oponthoud konden de mannen er eens goed voor gaan zitten. Zeker na de klok van elven kwam er steeds meer ronden achter de namen te staan. Goed om te zien was dat Daniel Ricciardo zonder problemen bijna een raceafstand af wist te leggen.

De teamgenoot van Max Verstappen zette de snelste tijd neer op de medium band. Een 1.20,1 op gebruikte banden.

Met zijn tijd bleef Ricciardo de Mercedes van Valtteri Bottas bijna twee tienden voor. De Fin reed eveneens op medium banden. Raikkonen en Hulkenberg gaven drie tienden toe, maar daarbij gebruikt de Fin de soft banden.

Het gat naar de rest van het veld is groot. Nummer vijf, Brendon Hartley, geeft in de Toro Rosso liefst 2,2 seconden toe. Met zijn Honda-motor reed hij meer dan een volledige raceafstand, iets wat van tevoren schier onmogelijk werd geacht. Achteraan zijn het Ericsson en Mazepin die op flink afstand worden gereden.

Uitslag ochtendsessie wintertest Barcelona dag 1

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen