Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Testupdate 13:00 uur: Bottas noteert snelste tijd in de ochtend

Na vier uur testen op dinsdagmorgen heeft Mercedes-coureur Valtteri Bottas de snelste tijd op zijn naam staan. Max Verstappen is voor een tweede keer gesignaleerd op de baan, maar heeft nog geen tijd op zijn naam staan.

Het zag er na de zeer rustige eerste uren naar uit dat er weinig gereden ging worden vandaag. Maar zo rond het middaguur begon alles toch een beetje op gang te komen, waardoor de meeste coureurs nu toch een tijd op de klokken hebben staan. Het is de naam van Vallteri Bottas die na de eerste vier uur trainen bovenaan de tijdenlijst prijkt. Zijn 1:20.270 is nog altijd een fractie langzamer dan de snelste tijd van gisteren. De Fin rijdt zijn tijd op de soft-band.

Terwijl Stoffel Vandoorne en Sebastian Vettel samen met Vandoorne de top drie vormen, is het Max Verstappen die zijn rondeaantal heeft verdubbeld. De Nederlander had kortstondig het circuit verlaten, maar is even voor de klok van 13:00 uur weer voor een tweede installatieronden in zijn auto gestapt. Meest productieve man op de baan is eveneens Valtteri Bottas. Na vier uur testen heeft hij ruim veertig ronden op de teller staan. 13:00 uur is normaal gesproken het moment waarop de coureurs een hapje kunnen gaan eten, maar de lunchpauze is officieel komen te vervallen. Dit omdat de barre omstandigheden op de baan de coureurs al genoeg tijd hebben gekost.

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China