Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Testupdate 16.00: Ricciardo nog steeds bovenaan

Precies om 14.00 uur zijn de heren begonnen aan het tweede deel van de eerste testdag in Barcelona. Ook Fernando Alonso was terug op de baan en heeft zich inmiddels in de top vijf gereden. Daniel Ricciardo was in de ochtend al de snelste en tot nu toe is zijn tijd nog niet verbeterd.

Voor Mercedes heeft regerend wereldkampioen Lewis Hamilton het stokje overgenomen van Valtteri Bottas. De Brit doet het vooralsnog rustig aan en heeft slechts de zesde tijd genoteerd op zo'n 2 seconden van Ricciardo. Hamilton heeft ook de tijd van zijn teamgenoot nog niet geëvenaard maar dit kan natuurlijk nog in de laatste twee uurtjes van deze eerste testdag gebeuren. De heren zijn in ieder geval stuk voor stuk productief bezig. Absolute koploper is Brendon Hartley op dit moment die waarschijnlijk als eerste de 100 rondjes gaat aantikken. Ook Red Bull en Renault F1 verzamelen heel wat informatie, want beide teams zijn hard op weg naar de 100 rondjes. Tot nu toe is er dus nog geen vuiltje aan de lucht wat betreft de Renault krachtbron.

Datzelfde geldt dus ook voor Honda die nu met Toro Rosso een betere start in de testweek beleeft dan vorig jaar met McLaren. In de ochtendsessie hebben we tot twee keer toe een rode vlag situatie gehad. In de middagsessie verloopt tot nu toe alles volgens plan op wat licht miezerig weer na dan. Hierdoor hebben de coureurs problemen om de banden op temperatuur te krijgen en zien we helaas weinig verbeteringen van de rondetijden.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie