Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Testupdate 16:00: Max Verstappen blijft kilometers maken

Max Verstappen blijft in Barcelona de ronden aaneenrijgen. Met nog twee uur te gaan is de Nederlander met 139 ronden de op één na actiefste coureur op de baan.

Max Verstappen waagde zich in de middag aan een racesimulatie. De keuze voor de banden viel daarbij op de mediums. Het blijft daarom vooralsnog wachten op een run waarin Verstappen, net als Ricciardo gisteren, even écht gas mag geven. De Nederlander bezette om 16:00 nog altijd de tiende plek. Ook aan kop is er weinig aan de rangorde veranderd. De meeste rijders opteerden voor langere runs, waardoor de snelste tijd van Vettel uit de ochtend nog altijd staat. Kevin Magnussen bezet de tweede plaats, gevolgd door Nico Hülkenberg en Pierre Gasly.

Bij Mercedes, Renault en Williams hebben er in de middag rijderswissels plaatsgevonden. Lewis Hamilton, Carlos Sainz en Lance Stroll waren vooralsnog terug te vinden onderaan de tijdenlijst, ook zij zijn bezig met lange runs. Het door problemen geplaagde McLaren staat met Stoffel Vandoorne achter het stuur op 79 ronden. De verwachting is dat Max Verstappen in de komende twee uur de baan opkomt voor enkele korte runs op de zachtere banden. Lukt het hem om de tijd van Sebastian Vettel te benaderen?

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin