Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Testupdate 16:00: Ricciardo breidt voorsprong verder uit

Daniel Ricciardo heeft de slag goed te pakken in Barcelona. De Australiër scherpte zijn snelste tijd aan tot een officieus baanrecord en is bovendien het meest productieve individu op de baan.

Nadat Red Bull gisteren al goed voor de dag kwam, is de Brits-Oostenrijkse renstal ook vandaag weer productief bezig. Met nog twee uur te gaan is Daniel Ricciardo het Circuit de Barcelona al 128 keer rondgegaan. De Australiër voert bovendien al de hele middag de tijdenlijst aan. Op de hypersofts van Pirelli knalde Ricciardo naar een officieus baanrecord: 1:18.047. Enkel Lewis Hamilton en Valtteri Bottas konden daar tot nu toe bij in de buurt blijven. Hamilton reed zijn snelste ronde al in de ochtend, waarna in de middag Bottas het stuurtje van de Engelsman overnam. Op de hypersofts gaf de Fin ruim twee tienden toe op zijn teamgenoot op de ultrasofts.

Achter het leidende drietal is een gat van meer dan een seconde ontstaan richting Sebastian Vettel. De Duitser reed zijn snelste ronde op de softs, hetgeen die marge kan verklaren. McLaren's Fernando Alonso is niet meer op de baan gesignaleerd na een olielek eerder vandaag. Bij Haas F1 kampte men met soortgelijk problemen aan boord van Grosjean's VF-18, maar daar gaf het team even voor de klok van vier uur aan snel weer naar buiten te willen gaan. Problemen waren er ook bij Toro Rosso en Brendon Hartley. De Nieuw-Zeelander moest zijn bolide aan het eind van de pits stilzetten. Het leverde een code rood op die liefst zestien seconde duurde. Een onschuldig elektronisch probleem zorgde er volgens het team voor dat de auto vastsloeg.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie