Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Alexander Albon

Testupdate 16:00 uur: Albon komt langzaam op gang, Haas F1 blaast aftocht

Met nog twee uur te gaan tijdens de eerste testweek, prijken de namen van de beide Mercedes-coureurs bovenaan de tijdenlijst. Alexander Albon heeft het stuur van Max Verstappen overgenomen, maar maakte vooralsnog niet veel meters, Haas F1 rijdt ondertussen helemaal niet meer.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Aan het begin van de middag crashte Kevin Magnussen al na vier rondjes met een lekke band. De rode vlag luidde het einde van de testdag van de Amerikaanse formatie in. De auto was of teveel beschadigd, of men houdt de auto liever uit voorzorg in de pits, omdat men niet weet wat de lekke band veroorzaakt kan hebben.

De rode vlag zorgde voor menigeen voor een onderbreking van de long runs die volop worden gereden in de middag. Alexander Albon deed in eerste instantie echter nog niet mee aan dat geweld en kwam pas later op gang. Op de harde banden en na in totaal 29 ronden kwam hij tot nu toe tot de achtste tijd.

Op de tweede plek zien we een andere middagdebutant terug, te weten Lewis Hamilton. Op medium-banden benaderde hij de snelste tijd van Valtteri Bottas uit de ochtend, gereden op de zachtste banden, tot op 0,9 seconde. Het tweetal blijft Ocon, de nummer twee van de ochtend, voor.

De rondeteller van Ferrari blijft ook behoorlijk steken. Niet alleen gaf Mattia Binotto aan dat de Ferrari nog niet snel genoeg is, hij oogt vooralsnog niet heel betrouwbaar. Ja, we zagen Sebastian Vettel na zijn motorproblemen in de ochtend terug op de baan, maar veel reed hij niet met minder dan twintig ronden.

0 reacties