Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Testupdate 16:00 uur: Trage start Verstappen, Leclerc niet te stoppen

Max Verstappen heeft vooralsnog niet veel plezier beleefd aan zijn laatste testmiddag. Hij vertoefde een groot deel van de tijd in de pitbox, terwijl Red Bull aan de remmen van de RB16 sleutelde.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RacingNews365

Pas rond de klok van 15:45 uur wist Max Verstappen voor het eerst een wat langere run af te werken. Daarvoor werkte Red Bul lang en intensief aan de remmen, terwijl Max Verstappen werkloos toe moest kijken. Het maakt dat hij nog maar zestien ronden op de teller heeft staan, allemaal gereden op de harde banden.

Wat dat betreft staat Charles Leclerc er een stuk beter voor. De Monegask reed met de Ferrari SF1000 al 144 ronden. Ook Daniil Kvyat, Carlos Sainz, Kimi Raikkonen en Sergio Perez meldden zich bij de club van 100.

De complete top van de tijdenlijst ziet er nog exact hetzelfde uit als aan het begin van de middag om 13:00 uur. Daniel Ricciardo voert de lijst nog aan, gevolgd door Leclerc en Lewis Hamilton. Ricciardo stond op de C5, evenals de nummers twee en drie. In de middag is vrijwel iedereen druk geweest met long runs en hebben we nauwelijks zachte banden in actie gezien.

Opvallend is dat er op de laatste testdag nog geen rode vlaggen gezwaaid. Alexander Albon schoof vanmorgen de grindbak in, maar kon zijn weg vervolgen, en hetzelfde gold voor Kimi Raikkonen.

6 reacties

    Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem