Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Testupdate 16:00 uur: Verstappen doet het rustig aan, Vandoorne voert de lijsten aan

Met nog twee uur testen te gaan is Stoffel Vandoorne niet alleen de snelste, maar ook de actiefste man op de baan. Max Verstappen doet het ook in middag rustig aan met korte runs van steeds drie ronden.

Als iets voor de helft van de testdag de regenbanden plaatsmaken voor de slicks, vliegen de rondetijden naar beneden. Stoffel Vandoorne en Lewis Hamilton duiken met zijn tweeën onder de 1:20, een grens die op dinsdag voor het eerst werd doorbroken. De Belg in dienst van Mclaren draait in de middag in hetzelfde tempo zijn rondjes als in de ochtend. Met nog twee uur te gaan reed hij op één dag al meer rondjes dan de productiefste mannen van voorgaande testdagen. Met een totaal van tachtig ronden komt Sebastian Vettel daar nog het dichtst bij in de buurt.

Voor Vandoorne zit de dag er echter op. McLaren gunt Fernando Alonso nog enkele uren achter het stuur van de McLaren. Ook bij Mercedes, Renault, Sauber en Williams hebben gedurende de dag rijderswissels plaatsgevonden. Productief kunnen we Max Verstappen nog allerminst noemen. Zijn rondentotaal staat op 32. Dit aantal loopt slechts mondjesmaat op, omdat Red Bull er steeds voor kiest om na één getimede ronde alweer binnen te komen. Het levert de Nederlander momenteel de dertiende tijd op.

Viaplay
x
Verstappen Zo reageerde Max op het cruciale safety car-moment met Norris in Miami