Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Tom Coronel

Tevreden Tim en Tom Coronel finishen ondanks bijzonder probleem tweede Dakar-etappe

Tim en Tom Coronel hebben ook de tweede etappe van de Dakar Rally 2022 volbracht. De tweeling had wat probleempjes, maar wist uiteindelijk toch de finish zonder al te veel tijdsverlies te halen.

Na een geweldige eerste etappe, waar de gebroeders Coronel voor het eerst in jaren in de top twintig finishte, ging het op dinsdag iets minder voorspoedig voor Tim en Tom. Dat wil echter niet zeggen dat het slecht ging, want na afloop blikt een nog steeds goedgemutste en tevreden Tom Coronel voor RacingNews365 terug op de tweede etappe van de Dakar Rally 2022.

"We zijn gefinisht!", jubelt hij. "Er waren deze maandag heel veel duinen, vooral aan het begin van de etappe en aan het einde. Het ging goed, maar het was wel even wennen aan die duinen. Het was voor het eerst dat we met deze auto in de duinen reden en er zaten best wel wat joekels tussen! Maar Tim ging gewoon lekker door de duintjes hoor!", klinkt Tom vrolijk.

Bijzonder probleem

Daar waar alles op zondag nog nagenoeg vlekkeloos verliep, liep de tweeling tijdens de tweede etappe wel tegen wat problemen aan met hun nieuwe Century CR6, waarvoor ze The Beast dit jaar hebben ingeruild. Tom Coronel legt uit hoe hij uren lang zijn broer te hulp moest schieten.

"We hadden een klein probleempje. Ik moest namelijk het dashboard zo'n 150 kilometer, misschien wel 200 kilometer vasthouden", lacht hij. "Die was namelijk los, een boutje was losgekomen. Bovendien hadden we ook een kleine elektronische storing waarvan we niet wisten wat het was. Daardoor kwam er een alarm op het display en dat hebben we zelfs twee keer gehad."

Dat was nog niet alles. Uiteindelijk hebben ze niet plankgas gereden, maar de twee deden het zeker niet rustig aan. "En ja, de versnellingsbak voelde ook niet helemaal honderd procent, maar we hebben de etappe gewoon uitgereden. Dat hebben we soepeltjes gedaan, we zijn niet vollebak gegaan, maar ook zeker niet rustig. We hadden een mooi tempo, dus wij zijn tevreden. Het was een mooie tweede dag", aldus Tom Coronel.

Solide uitslag

Op maandag kwamen Tim en Tom Coronel binnen op 37 minuten van Sebastian Loeb, de snelste man van de dag. Daarmee zijn ze (op het moment van schrijven) het 29e duo van de dag in Saoedi-Arabië. Minder snel dan zondag, maar nog steeds zeer solide.

In het algemeen klassement staat het duo nog steeds rond plek twintig. Daar mogen ze absoluut trots op zijn. Hun achterstand op leider Al-Attiyah is op dit moment ruim anderhalf uur.

RN365 Nieuwsdossier Dakar Rally 2022

Het autosportseizoen 2022 gaat traditioneel weer van start met de beroemde Dakar Rally. In de woestijn van Saoedi-Arabië vechten de coureurs het in onder andere auto's, op motoren en in de trucks onderling met elkaar uit.

2 reacties

x
Interview teammanager Verstappen "Zinloos voor Verstappen om dan een hele nacht door te rijden"