Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tevreden Vettel: "Goed om weer binnen schootsafstand van Mercedes te staan"

Sebastian Vettel toonde zich na afloop van de kwalificatie tevreden met zijn optreden. Hij miste de poleposition op een haar, maar hij deed in ieder geval aardig mee.

"Het was wel heel erg close natuurlijk en dan is het jammer dat je de poleposition mist. Met een verschil van 0.06 seconde ga je je toch afvragen of je dat niet ergens had kunnen vinden. Mijn ronden waren echter goed en ik ben blij dat we de Mercedessen weer een keertje bij konden houden", zo laat Sebastian Vettel weten als hij net uit zijn Ferrari is gestapt.

Sebastian Vettel profiteerde van droge omstandigheden, aangezien de SF71-H op een droge baan aanzienlijk beter uit de verf kwam dan gisteren in de regen. "Dit was wel beter voor ons, ja. Het waaide natuurlijk wel heel hard en dat maakte de kwalificatie lastig, maar dat was natuurlijk voor iedereen hetzelfde", aldus Vettel, die weet wat hem morgen te doen staat: "Het is niet de eerste keer dat ik vanaf de vijfde startplaats vertrek ( Vettel moet een gridstraf van drie plaatsen inlossen ), dus ik weet een beetje wat ik kan verwachten en wat me te doen staat. Ik ben dit wel gewend."

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"