Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Theo Pourchaire

Theo Pourchaire kroont zich tot Formule 2-kampioen 2023

Sauber-junior Theo Pourchaire is Formule 2-kampioen geworden. In de laatste race deed hij genoeg om Mercedes-junior Fred Vesti voor te blijven.

Theo Pourchaire
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Theo Pourchaire ging het laatste Formule 2-weekend van het jaar in met een ruime voorsprong op Fred Vesti, 25 punten, maar moest toch nog aan de bak. Vesti pakte namelijk de zege tijdens de sprintrace op zaterdag en dus een spannende eindstrijd op zondag. Vesti, Mercedes-junior, zette alles op alles en reed naar het podium.

De derde plek van Vesti betekende dat Pourchaire kampioen zou worden. De Fransman kwam zelf als vijfde over de meet, wat betekende dat hij toch nog met een gezonde voorsprong de titel kon claimen en zo de opvolger werd van Aston Martin-reservecoureur Felipe Drugovich, die vorig jaar met de titel aan de haal ging. De junior van Sauber (Alfa Romeo, red.) brak na de finish in tranen uit.

"Ik ben zo blij. Zo moe. Het was een lastig weekend, met veel meters, aangezien ik vrijdag ook een F1-training reed. In de kwalificatie had ik het lastig, ik moest van P14 starten, een stressvol weekend. Je kan me soms zien worstelen, maar opgeven zal ik nooit doen. Ik wilde deze titel zo graag, net als de titel voor het team. Mijn teamgenoot is de beste rookie, dus ik ben zo trots op iedereen. Mijn dank aan mijn team, de Sauber-academie, mijn zus hier, die ongetwijfeld aan het huilen is, mijn beste vriend en mijn ouders thuis in Frankrijk. Ik kom naar huis met de titel!"

Tot slot kijkt hij diep in de camera, met een boodschap aan alle F1-teambazen. "Bedankt aan iedereen die me steunt. Ik weet niet wat ik volgend jaar ga doen, maar maak je geen zorgen, ik ga mezelf zo goed mogelijk voorbereiden. Hopelijk krijg ik dan op een dag mijn kans in F1. Dat is mijn droom. Ik zit er dichtbij en ik ga er alles aan doen om dat te bereiken", zo sluit Pourchaire af.

Richard Verschoor viel tijdens de laatste race van het jaar uit. De Nederlander is negende geworden in het F2-klassement.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Coronel Diep onder de indruk na onthulling Verstappen: "Ga dan met één oog dicht rijden!"