Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ticktum probeert op slimme manier Formule 1-licentie te bemachtigen

Voor een Formule 1-debuut is het waarschijnlijk te vroeg, maar Dan Ticktum wil in ieder geval zorgen om 2019 in te gaan met zoveel mogelijk licentiepunten. De 19-jarige Brit werd eerder dit jaar genoemd als kandidaat voor een Toro Rosso-zitje.

Het grote probleem van Ticktum is echter dat hij, na het veroveren van de tweede plek in het Europese Formule 3-kampioenschap, nog niet genoeg punten heeft om een superlicentie aan te vragen.

Waar rijders veertig punten nodig hebben, komt Ticktum tot 32 stuks. De Brit liet aan Autosport weten misschien wel deel te nemen aan een winterkampioenschap als de Toyota Racing Series, om maar zoveel mogelijk punten te sprokkelen. Ticktum reed dit jaar al een paar races in de Japanse Super Formula en lijkt in 2019 voltijd neer te strijken in het land van de rijzende zon. Voor een Formule 2-zitje komt de talentvolle Brit geld tekort, Red Bull is niet van plan om een miljoen op tafel te leggen. Doordat Ticktum niet genoeg punten heeft lijkt het tweede Toro Rosso-stoeltje voor 2019 naar Formule 2-rijder Alexander Albon te gaan. De Britse Thai staat op pole om teamgenoot van Daniil Kvyat te worden.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi