© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ticktum probeert op slimme manier Formule 1-licentie te bemachtigen

17 nov. 2018 15:00 René Oudman 0 reacties
Voor een Formule 1-debuut is het waarschijnlijk te vroeg, maar Dan Ticktum wil in ieder geval zorgen om 2019 in te gaan met zoveel mogelijk licentiepunten. De 19-jarige Brit werd eerder dit jaar genoemd als kandidaat voor een Toro Rosso-zitje.

Het grote probleem van Ticktum is echter dat hij, na het veroveren van de tweede plek in het Europese Formule 3-kampioenschap, nog niet genoeg punten heeft om een superlicentie aan te vragen.

Waar rijders veertig punten nodig hebben, komt Ticktum tot 32 stuks. De Brit liet aan Autosport weten misschien wel deel te nemen aan een winterkampioenschap als de Toyota Racing Series, om maar zoveel mogelijk punten te sprokkelen.

Ticktum reed dit jaar al een paar races in de Japanse Super Formula en lijkt in 2019 voltijd neer te strijken in het land van de rijzende zon. Voor een Formule 2-zitje komt de talentvolle Brit geld tekort, Red Bull is niet van plan om een miljoen op tafel te leggen.

Doordat Ticktum niet genoeg punten heeft lijkt het tweede Toro Rosso-stoeltje voor 2019 naar Formule 2-rijder Alexander Albon te gaan. De Britse Thai staat op pole om teamgenoot van Daniil Kvyat te worden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen