© Red Bull Content Pool

Nieuwsoverzicht

Ticktum: "Tempo van Schumacher op zijn zachtst gezegd interessant"

24 sep. 2018 10:30 René Oudman 0 reacties
Lange tijd was Red Bull-junior Dan Ticktum de grote favoriet voor de Formule 3-titel van 2018. De jonge Brit lijkt echter naast de hoofdprijs te grijpen, nu Mick Schumacher een fenomenale inhaalslag heeft gemaakt. Met nog één raceweekend voor de boeg heeft de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher een voorsprong van 49 punten, waar er nog 75 te verdelen zijn.

Schumacher junior heeft gigantische stappen gezet. Waar de Prema-coureur in de eerste seizoenshelft nog met pijn en moeite twee podiumfinishes bijeen wist te rijden, daar wint hij sinds de zomerstop aan de lopende band. Ticktum twijfelt openlijk aan de snelheid van Schumacher en diens teammaat Robert Shvartzman.

“Het weekend in Oostenrijk was voor ons geen succes. Ik wil niet met een beschuldigende vinger naar iemand wijzen, maar de wagen gedroeg zich niet zoals ik gewend ben. Slechts in de laatste race werd het iets beter, we konden van P7 naar P4 klimmen", analyseert Ticktum zijn eigen prestaties op de Red Bull Ring.

"Echter, niemand kon iets inbrengen tegen de twee beste wagens van dit weekend". wijst de jonge Brit naar Schumacher en Shvartzman. "Zelfs hun eigen teamgenoten kwamen niet in de buurt. Ik vind het tempo wat zij kunnen overleggen op zijn zachtst gezegd interessant en ik denk dat veel mensen in de de F3-paddock het met mij eens zijn."

"Ik heb mijn best gedaan en wil het team bedanken voor hun inzet. Het is niet over tot de laatste race is gereden en ik zal alles doen om in de best denkbare vorm aan de start te verschijnen." Ticktum heeft een klein wonder nodig om nog kampioen te worden: Schumacher zal amper mogen scoren in het slotweekend op de Hockenheimring, de Red Bull-junior moet zich constant op het podium laten zien.

Het laatste Formule 3-weekend vindt plaats in het tweede weekend van oktober. Zoals gebruikelijk worden de F3-races gehouden in het voorprogramma van de DTM.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen