Tien Formule 1-coureurs voor Toro Rosso (Deel I)

08 sep. 2018 11:00 Jan van der Burgt 0 reacties
In een recent vraaggesprek met Red Bull-adviseur Helmut Marko liet de Oostenrijker zich ontvallen dat er zeker tien rijders op het kandidatenlijstje van Toro Rosso staan voor 2019. Racingnews365 zet vandaag en morgen een tiental coureurs op een rijtje die mogelijk in aanmerking komen voor een zitje bij de Brits-Italiaanse renstal.

1. Brendon Hartley
Het feit dat hij het lopende seizoen op de nominatie stond om vervangen te worden, maakt hem onder normale omstandigheden geen logische kandidaat voor een 2019-zitje. Maar onder normale omstandigheden hadden we deze lijst ook niet hoeven te maken, dus Hartley is een kanshebber bij gebrek aan beter. Overigens heeft de Nieuw-Zeelander na een onstuimig en pechvol begin van het seizoen zijn performance wel iets verbeterd, dus hij mag op zijn minst hoop houden.

2. Dan Ticktum
Hij is in de juniorklassen niet dé sensatie gebleken die bijvoorbeeld een Max Verstappen wel ooit was. Hij leidt echter het Formule 3-kampioenschap en daarmee is hij Red Bull's hoogstgeplaatste niet Formule 1-coureur. De Brit heeft echter nog niet genoeg punten verzameld om daadwerkelijk de stap naar de Formule 1 te maken. Zelfs de Europese F3-titel zou daar niet genoeg voor zijn, dus Toro Rosso is voor een eventuele promotie van Ticktum afhankelijk van wijzigingen in de puntentelling.

© Getty Images/Red Bull Contentool

3. Stoffel Vandoorne
McLaren-teambaas Zak Brown had het wel geweten hoor, als hij in Toro Rosso's schoenen had gestaan. De Vlaming zou 'perfect' bij Toro Rosso passen. Helemaal ongelijk heeft de ras-Amerikaan niet. Vandoorne heeft eerder met Honda gewerkt, zij het niet bijster succesvol, en heeft bij McLaren nooit de kans gekregen zijn ware potentieel te laten zien. Vandoorne zou bij een nieuw team misschien wel op kunnen bloeien en zich eindelijk kunnen ontdoen van het stempel van 'eeuwig supertalent'.

4. Sébastien Buemi
Sébastien Buemi heeft de Red Bull-familie nooit echt verlaten. De rode stier siert nog altijd zijn helm en hier en daar doet hij nog wel eens een rechtelijntest of verzorgt hij een demo voor Red Bull. Toro Rosso zette met een foto waarin Buemi een stoeltje schuimt voor Toro Rosso de boel aardig op stelten door de suggestie te wekken dat Buemi kandidaat is voor een terugkeer in de Formule 1. De Zwitser verdween eind 2011 echter via de achterdeur van de Formule 1 grid. Een terugkeer lijkt onwaarschijnlijk, maar misschien niet uitgesloten.

5. Nyck de Vries
Realistisch? Nee. Leuk? Jazeker! Begin 2018 verkondigde Nyck de Vries dat als hij de Formule 2-titel zou pakken hij zeker zou promoveren naar het Formule 1-team van McLaren. Die deur werd door Zak Brown keihard dicht gesmeten en de Formule 2-titel is buiten bereik. Maar na twee jaar in Formule 2 moet je hogerop, anders lijken de Formule 1-kansen te zijn verkeken. En voor ons als Nederlanders zou het toch geweldig zijn als we twee landgenoten tegelijkertijd in de Formule 1 zouden hebben? Zelden was hoop ijdeler...

Deel II van dit tweeluik lees je morgen op Racingnews365.nl.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen