Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix China 2024

Nieuw tijdschema Formule 1 GP China 2024

Op zondag 21 april 2024 staat de Grand Prix van China op het programma. De race zal in de ochtend van start gaan. Bekijk in dit artikel de aanvangstijden van alle sessies voor het Grand Prix-weekend op het Shanghai International Circuit.

Het tijdschema van de Formule 1 GP China 2024

Dit weekend vindt de vijfde Grand Prix van het jaar plaats in China en maakt de Formule 1 zich op voor het eerste sprintweekend van 2024. Na een lange afwezigheid wegens veiligheidsredenen rond COVID-19 keert het Shanghai International Circuit voor het eerst sinds 2019 terug op de kalender. In de voorgaande Grand Prix was Mercedes zeer dominant en haalden Lewis Hamilton en Valtteri Bottas een op het oog simpel 1-2'tje binnen. Hamilton heeft overigens de meeste overwinningen op zijn naam staan in China, met maar liefst zes stuks.

De F1 maakt kennis met een nieuwe opzet van het GP-weekend. Er staat een sprintrace op het programma maar in tegenstelling tot eerdere jaren zal de kwalificatie voor de grand prix nu plaatsvinden op zaterdag na deze sprintrace. Vrijdag staat de eerste vrije training, gevolgd door de kwalificatie voor de sprintrace op het programma. zaterdag is het vroeg uit de veren om de sprintrace te kijken, die gevolgd wordt door de kwalificatie voor de race van zondag.

De Grand Prix van China 2024 begint op zondag 21 april om 09:00 uur Nederlandse tijd. Zo'n anderhalf uur later weten we als het goed is wie de race heeft gewonnen. Wie pakt dit jaar de zege?

Bekijk hieronder het volledige tijdschema!

Tijdschema GP China

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 19 april -
Sprint shootout vrijdag 19 april -
Sprintrace zaterdag 20 april -
Kwalificatie zaterdag 20 april -
Race zondag 21 april -

Hoe laat begint de kwalificatie in China?

De kwalificatie wordt op zaterdag 20 april verreden om 09:00 uur Nederlandse tijd en vindt plaats na de sprintrace. Dit jaar werkt de Formule 1 met een nieuw sprintformat, waarbij de vrije training en sprint shootout op vrijdag worden verreden. Op zaterdag volgt dan eerst de sprintrace, waarna de kwalificatie voor de race plaatsvindt. Vervolgens wordt de race op zondag verreden.

Hoe laat begint de sprintrace in China?

De sprintrace begint zeer vroeg in de ochtend, dus een wekker is geen overbodige luxe! Zo begint de sprintrace op zaterdag 20 april om 05:00 uur Nederlandse tijd.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking 'Red Bull-vertrek Newey voor GP Miami aangekondigd'