Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Pierre Gasly

Tijdstraf en strafpunten voor schuldbewuste Gasly na Spaanse GP

De stewards legden Pierre Gasly tijdens de Grand Prix van Spanje twee strafpunten en een tijdstraf van vijf seconden op na een incident met Lance Stroll. De AlphaTauri-coureur neemt na afloop de schuld op zich.

Gasly Stroll Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Pierre Gasly kreeg door een incident met Lance Stroll tijdens de Spaanse Grand Prix een tijdstraf van vijfseconden en twee strafpunten. De FIA bestrafte de AlphaTauri-coureur nadat hij Stroll aantikte in een poging tot het verdedigen van zijn positie. De Canadees spinde door de touché en kwam daardoor als vijftiende over de finishlijn. Gasly finishte daarentegen als dertiende.

"Stroll zat vanaf de bocht tot aan de apex volledig aan de buitenkant van Gasly en de Fransman gaf genoeg ruimte. Hij had onderstuur waardoor hij Stroll raakte en de stewards vonden dat hij volledig schuldig was aan de botsing; hoewel de botsing meer te wijten was een een gebrek aan grip", aldus het bericht van de stewards.

Gasly trekt na afloop van de race het boetekleed aan en is het eens met de beslissing van de FIA. "Ik neem de schuld op me. De FIA ziet het als een tijdstraf van vijf seconden, dus dan is dat zo. Ik respecteer hun besluit. We raakten elkaar licht, maar ik neem de verantwoordelijkheid als dit een tijdstraf waard is."

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez