© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Tijdstraf voor Gasly, laatste puntje gaat naar Perez

08 jul. 2018 19:45 René Oudman 0 reacties
Het weekend-dat-op-de-valreep-werd-gered is voor Toro Rosso alsnog uitgedraaid in een baalweekend: Pierre Gasly is het puntje dat hij tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië wist te scoren, kwijt. De Fransman heeft een tijdstraf van vijf seconden gekregen, waardoor niet hij, maar Sergio Perez als tiende wordt geklasseerd.

De tijdstraf heeft te maken met het hevige duel dat de Fransman en de Mexicaan in de slotronden op Silverstone met elkaar uitvochten, al noemt de FIA de acties van zowel Gasly als Perez acceptabel. "Gasly heeft Perez echter in kunnen halen, omdat hij een stuurfout maakte. De Toro Rosso raakte een kerb, waarop deze tegen de Force India aan gleed."

Doordat Gasly op hem af kwam, moest Perez uitwijken. Hierdoor kwam de Mexicaan verkeerd uit voor de volgende bocht, waarop de Fransman hem kon passeren. Om het eerlijk te houden, heeft de wedstrijdleiding besloten Gasly vijf seconden terug te plaatsen, zodat Perez alsnog het puntje kan bijschrijven dat bij plaats tien hoort.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen