Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tijdstraf zonder consequenties voor Bottas na Belgische Grand Prix

Valtteri Bottas is na afloop van de Grand Prix van België op het matje geroepen en vervolgens bestraft. De 28-jarige Fin kreeg een straf aan de broek naar aanleiding van de touché die hij had met Sergey Sirotkin. Dit incident vond aan het begin van de race plaats, in de rumoerige openingsfase waarin verschillende coureurs de strijd moesten staken.

Invloed op de uitslag heeft de tijdstraf van Bottas echter niet: de Fin finishte ver genoeg voor nummer vijf Sergio Pérez om 'gewoon' op de vierde plaats in de eindklassering te blijven staan.

De wedstrijdleiding was minder mild voor Nico Hülkenberg, die voor de Grand Prix van Italië liefst tien startplaatsen moet inleveren. De Duitser veroorzaakte de melee waarin Bottas Sirotkin raakte - Charles Leclerc en Fernando Alonso moesten door toedoen van de Hulk opgeven. Tevens werd de Renault-rijder bestraft met drie punten op zijn licentie, wat het totaal in twaalf maanden tijd op vier stuks brengt. Dat is ook het aantal waarover Bottas inmiddels beschikt: de Fin kreeg door zijn onbehouwen actie twee strafpunten toegevoegd, waardoor hij eveneens vier punten op de licentie heeft staan.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'