© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Tijdstraf zonder gevolgen en strafpunten voor Bottas na botsing

29 jul. 2018 18:14 René Oudman 0 reacties
Het was niet de zondagmiddag van Valtteri Bottas. De Fin meldde na afloop van de kwalificatie nog een gooi naar de overwinning te willen doen in Hongarije, maar moest na twee late akkefietjes genoegen nemen met een teleurstellende vijfde plaats. Tot overmaat van ramp kreeg de Fin nadien een tijdstraf én twee strafpunten op zijn licentie.

Dit naar aanleiding van het hardhandige wegzetten van Daniel Ricciardo. Bottas had de Australiër getroffen nadat hij door beide Ferrari's was ingehaald. Ricciardo was duidelijk de snellere en waagde een inhaalactie buitenlangs, waarop de Mercedes van Bottas onzacht tegen de rechterzijde van de Red Bull aan kleunde.

De wedstrijdleiding bevond Bottas schuldig en trakteerde hem op tien strafseconden. Deze tijdstraf doet de Fin echter geen pijn: de als zesde gefinishte Pierre Gasly kwam namelijk 23 seconden na Bottas onder het zwartwit-geblokt door. Tevens moet Bottas twee strafpunten op zijn licentie incasseren. Aangezien de Mercedes-coureur nog van onbesproken gedrag was, zijn dit zijn eerste twee strafpunten van het jaar. De Fin hoeft dus niet te vrezen voor een schorsing - deze volgt als een rijder binnen twaalf maanden twaalfkeer een strafpunt heeft moeten bijschrijven op zijn licentie.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen