Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Tim Coronel ziet Verstappen op achterstand: "Moet boven de techniek uitstijgen"

Met de GP van Nederland staat misschien wel de mooiste race van het jaar op het programma. Maar wie wint de race op Zandvoort? Tim Coronel deelt zijn mening in gesprek met RacingNews365.

Verstappen Austria Qualifying
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een paar weken welverdiende rust zijn de twintig Formule 1-coureurs weer teruggekeerd op de baan. Ronde 15 van het wereldkampioenschap staat op het punt van beginnen en dat brengt de coureurs naar Zandvoort. Maar welke teams gaan er het beste op het circuit in Noord-Holland? "Ik denk dat McLaren daar heel goed gaat. Het gaat eigenlijk om de auto's die de medium downforce het beste voor elkaar hebben. Mercedes en McLaren zie ik heel goed tot hun recht komen op Zandvoort", zo vertelt Tim Coronel in gesprek met RacingNews365.

Gaat McLaren het dan ook beter doen dan Max Verstappen en Red Bull Racing? "Ik hoop het niet, maar ik denk het wel. Je ziet dat ze echt on a roll zijn. De motivatie is er, ze hebben de techniek voor elkaar. Alles klopt daar nu, terwijl Red Bull nog een beetje zoekende is. Ze weten natuurlijk heus wel hoe ze het op moeten lossen, maar kunnen ze het in de juiste periode oplossen? Ik denk dan echt McLaren en hoop echt op Lando Norris. Norris is namelijk geliefd in Nederland en is leuk als persoon."

"En de overwinning die eigenlijk aan Oscar Piastri is gegeven (in Hongarije, red.), die gunde ik Norris. Ik denk dat McLaren heel goed gaat. En dan hoop ik dat het strategisch een mooie strijd met Red Bull wordt. En in de afgelopen twee jaar zag je stiekem ook dat Mercedes heel goed gaat op Zandvoort, dus daar verwacht ik ook nog wel wat van. Die hebben het de laatste tijd ook wel gevonden."

'Heel veel goedmaken'

Voor Coronel staat het dan ook vast: dit wordt de moeilijkste thuisrace voor Verstappen van de afgelopen vier jaar. "Daar ben ik zeker van. Ik denk dat er tijdens de eerste race in 2021 emotioneel gezien meer druk op zat, maar ik denk dat hij technisch gezien weet dat hij deze keer meer achterstand heeft. Hij moet zichzelf dus min of meer boven de techniek uitstijgen om het goed te maken."

Daarbij ziet de Dakar-coureur nog een voordeel voor de Nederlander. "Je moet als coureur niet vergeten dat Max dit circuit beter kent dan al die anderen bij elkaar. Max rijdt hier heel vaak in de Porsche en is zodoende altijd wel bezig met de veranderingen van het circuit. Ik denk dus dat Max heel veel gaat goedmaken ten opzichte van de techniek die hij heeft. En ik zou het des te knapper vinden als hij dit naar zich toe zou trekken. Maar ik zie McLaren en Mercedes nu als de sterkere teams."

De slotvraag is dan logischerwijs: wie pakt polepostion en wie grijpt de zege op Zandvoort? "Norris pakt pole, Max wint hem. Dat is omdat ik het hoop. En dan wordt Norris tweede en Lewis Hamilton derde, al zou dat ook nog omgedraaid kunnen worden. Maar die drie zie ik in aanmerking komen voor het podium in Zandvoort."

Bekijk hieronder het hele gesprek met Tim Coronel!

Ook interessant:

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld