Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tim en Tom Coronel genieten tijdens tweede Dakar-etappe: "Echt megahoge duinen!"

Tijdens de tweede, overwegend zanderige etappe van de Dakar Rally 2021 kwamen de gebroeders Coronel opnieuw prima voor de dag. De racetweeling reed op solide wijze richting de top dertig, maar moest door een navigatiefout uiteindelijk toch nog wat tijd toegeven.

De tweede etappe van de Dakar Rally 2021 stond in het teken van zand, zand en nog eens zand. De coureurs kregen hoge zandduinen en uitgestrekte zandvlaktes voor hun kiezen. Tim en Tom Coronel kenden net als tijdens de eerste etappe een nagenoeg vlekkeloze dag. Bij het voorlaatste meetpunt reden ze nog in 33e positie, maar door een klein navigatiefoutje viel de tweeling toch nog een klein stukje terug op de ranglijst. In gesprek met RacingNews365 blikt Tom Coronel terug op de tweede dag van de Dakar Rally. Nog steeds zit hij zoals altijd heerlijk in zijn vel. "Het ging hartstikke lekker! We hadden een lekker tempootje te pakken en we reden lang rond plek 33 à 35. Aan het einde van de etappe maakten we een navigatie foutje en reden we achter Van den Heuvel aan, dat hadden we niet moeten doen", lacht hij. "Toen hebben we een goede minuut of twintig verloren." Het duingeweld wist de gebroeders Coronel in hun Beast 4.0 niet uit het veld te slaan, vertelt hij. "Verder hebben we gewoon een goede dag gehad. Het waren echt megahoge duinen, het was serieus aanpoten met The Beast. Maar alles werkte en alles ging goed. Dus uiteindelijk zijn we gewoon hartstikke tevreden en gaan we door naar de volgende dag", glundert hij. Op maandag zaten Tim en Tom lang tegen de top dertig aan, maar uiteindelijk vielen ze dus toch nog terug naar plaats 39 in de etappe. In het algemeen klassement staat het duo nu op plek 36. De weg richting de top dertig is in ieder geval ingezet. "Wat ik ook merk is dat Tim de auto beter begint aan te voelen. Hij begint ‘m meer op z’n staart te trappen. Hij is nogal wat voorzichtig, maar nu begrijpt hij de wagen net wat beter. Maar nee, het gaat serieus goed en we kruipen voorzichtig richting de top dertig", aldus Tom Coronel.

1346026210510430212

Another one bites the dust!💨 #Dakar2021 #CoronelDakar #Beast347 Follow the live timing 👉 https://t.co/uWmLOtH9Se pic.twitter.com/ZVv0u2xyI6 — Tim Coronel (@TimCoronel) January 4, 2021

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'