Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Dakar

Tim en Tom Coronel onthullen Beast 4.0 voor Dakar 2021

Ook in 2021 doen Tim en Tom Coronel weer mee aan de Dakar Rally. Met hun Beast 4.0, de nieuwe wagen van de tweeling, reizen ze in januari af naar Saoedi-Arabië.

De 43e editie van de Dakar Rally staat gepland voor januari 2021. Van 3 tot en met 15 januari zullen Tim en Tom Coronel met hun Beast 4.0 meedoen aan de befaamde rally. Donderdagavond presenteerden ze hun bolide vanuit hun werkplaats in Huizen. De wagen is op diverse punten verbeterd ten opzichte van vorig jaar en met de komst van nieuwe sponsor LKQ Fource is ook de kleurstelling van de wagen veranderd. Ook de naam van RacingNews365 schittert op de prachtwagen van de gebroeders Coronel.

"We waren dit jaar in de bijzondere situatie dat er vanwege corona geen evenementen plaatsvonden", vertelt Tim Coronel, die aan zijn 13e Dakar begint. "Onze teamleden gaven unaniem aan dat ze in de werkplaats actief wilden blijven, dus we hebben hen de hele lijst met mogelijke veranderingen gegeven, die we op basis van onze ervaringen van vorig jaar hadden opgesteld. Daar zijn ze iedere dinsdag en donderdag mee bezig geweest en zo hebben we de hele lijst kunnen afwerken."

Een andere verandering is iets dat de tweelingbroers de afgelopen jaren al een paar keer aankondigden, maar wat er in de praktijk nooit van kwam. Dat gaat nu anders worden: "Ik ga voor duizend procent zeker de helft rijden", stelt Tom Coronel, die voor de zevende keer van start gaat. "Dat hebben we inderdaad al vaker geroepen, maar ik voel me er altijd best goed bij als Tim rijdt. Nu heeft hij me er gewoon toe gedwongen dat ik de helft van het parcours voor mijn rekening ga nemen. Ja, dat vind ik best wel spannend, dat zeg ik heel eerlijk: ik ga wel met knikkende knieën het zand in!"

"Kijk, de afgelopen jaren beleefde ik alles met Tim mee: ik voelde iedere beweging, iedere oneffenheid. Het enige verschil is dat ik zelf niet het stuur in mijn handen had, maar dat gaat er nu dan toch van komen. We zijn beiden als rijders aangemeld. Daarin zijn we volgens mij ook uniek: er is geen enkele andere equipe die dit kan doen. En bovendien: doordat we beide onze ‘kaas-helmen’ op hebben, ziet toch niemand wie er rijdt!"

Uiteraard heeft de corona-pandemie ook zijn weerslag op de komende Dakar-rally. "Na aankomst in Saoedi-Arabië moeten we eerst vijf dagen in quarantaine en worden we twee keer getest", aldus Tom Coronel. "Ook tussentijds zijn er tests, terwijl we beslist niet van het bivak af mogen. Vorig jaar gingen we af en toe wel eens even weg, een beetje de omgeving verkennen en wat lokale cultuur opsnuiven, maar dat mag nu niet. Nou ja, we maken er het beste van, het is al mooi dat we kunnen rijden."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Eerste vrije training Grand Prix van Spanje