Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Dakar Rally 2022

Tim en Tom Coronel overleven langste Dakar-etappe: "Maar kreeg af en toe wel op m'n flikker"

Tim en Tom Coronel hebben de vierde etappe van de Dakar Rally, de langste die op het programma stond, succesvol afgewerkt. De tweeling had het wederom naar hun zin, al moest Tom soms Tim even 'op z'n flikker geven'.

Coronel Dakar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Florent Gooden/DPPI

Voor Tim en Tom Coronel stond op woensdag, net als voor alle andere deelnemers, de langste Dakar-etappe van het jaar 2022 op het programma. Etappe vier ging over 465 getimede kilometers van Al Qaisumah naar de Saoedi-Arabische hoofdstad Riyadh.

Na 465 slopende kilometers kwam het duo zonder grote problemen aan bij het laatste meetpunt. Dat deden ze 29 minuten langzamer dan dagwinnaar Al-Attiyah, waarmee ze in de top dertig van de dag stonden. Tom Coronel blikt samen met zijn broertje terug tegenover RacingNews365.

"Het ging weer helemaal goed", begint hij enthousiast. "We hebben het redelijk gedaan. We zaten niet helemaal in de racemodus, al hadden we wel een mooie flow te pakken. De auto heeft geen krimp gegeven en we hebben hem heel gehouden. Het was heel soepeltjes en we hebben een mooie pace."

Zwaar parcours

In de langste etappe van 2022 zaten een aantal verraderlijke stukjes, maar de tweeling wist die heelhuids te overwinnen. "Aan het einde zaten er wat gemene stukken tussen", gaat Tom verder. "Door de modder met grote stenen, dus het was wel een hele uitdagende etappe. Aan het begin was het heel snel met gemene sprongetjes. In het middelste gedeelte veel duinen met ook een paar hele hoge, wat heel gaaf was."

"In het laatste gedeelte waren er stenen, dus daar wilden ze (de organisatie, red.) je nog een beetje piepelen. Veel modder op de voorruit en tegen de zon in kijkend, dus ja dat was heel moeilijk. Uiteindelijk hebben we alles gehaald en volgens mij hebben we geen fouten gemaakt. Alle checkpoints binnengehaald, dus het was een mooie steady dag voor zo'n lange etappe, want dit was de langste van de hele Dakar Rally."

Tim ondanks soms boze Tom ook tevreden

Als coureur had Tim Coronel het lastig, zeker met Tom naast hem die af en toe even streng was. De andere broer vertelt ook over zijn dag in Saoedi-Arabië. "Het was een mooi dagje!", begint hij zijn terugblik tevreden. "In het begin was het heel tricky. Af en toe schoten we wel even door."

"Het was heftig om mee te maken, maar we hebben het autootje lekker heel gehouden en we hadden een lekkere pace te pakken. Ik heb het reuze naar mijn zin, al kreeg ik af en toe wel op mijn flikker van Tom", lacht hij. "Maar daar had hij ook gelijk in, dus het was helemaal lekker! Autootje heel, wij heel, dag vijf!"

Dakar Rally 2022 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay
x
Interview Horner exclusief: Red Bull tast in het duister over impact van nieuwe F1-regels