Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Dakar Rally 2022

Tim en Tom Coronel verbazen zichzelf: "Dat dit nu al lukt, slaat nergens op"

Tim en Tom Coronel hebben we een hele goede tweede dag achter de rug tijdens de Dakar Rally van 2022. De tweeling had een nagenoeg probleemloze dag en kwamen in de top twintig binnen.

Terwijl grote namen als Carlos Sainz en Stephane Peterhansel zich op zondag stukbeten op het lastige parcours in Saoedi-Arabië, kenden Tim en Tom Coronel een vlekkeloze dag tijdens de Dakar Rally.

De tweede etappe van het jaar, de eerste serieuze van 333 getimede kilometers, werd zonder noemenswaardige problemen voltooid door de gebroeders Coronel, die uiteindelijk net in de top twintig eindigen.

Direct na afloop van de tweede etappe liet Tom Coronel zich horen tegenover RacingNews365. Hij was duidelijk opgetogen over het verloop van de dag van hem en zijn broer.

"Het ging helemaal lekker! Het was eigenlijk een etappe in twee delen. Eerst 207 kilometer en daarna nog eens 130. Het was niet makkelijk, maar er zaten wel echt vette duinen in. Er waren eveneens hele snelle stukken waar je alleen maar aan het beuken was met de auto en ook nog van die héle diepe dalen, alsof je gewoon een berg afreed 200 meter naar beneden!"

Coronel: "Dit slaat nergens op!"

Natuurlijk kan het nooit helemaal perfect gaan. Ook de Coronelletjes moesten even goed kijken naar het routeboek toen ze kortstondig de weg kwijt waren, vertelt Tom. "Twee keer waren we even de weg kwijt. Toen hebben we even gezocht maar hebben we al snel de weg weer terug weten te vinden."

Uiteindelijk leverde dat een prachtige plek in de top 20 van de dag op, op een klein uur van de snelste man Al-Attiyah. "Dus ja, het was eigenlijk gewoon heel goed. We hebben geen problemen gehad en alles voelt goed aan. Dit is wat we vooraf zeiden: zo net onder die twintigste plek, dat zou mooi zijn. Als dat dag twee al lukt... dat slaat nergens op!"

Tim leert de auto kennen

Dit jaar rijden de broertjes niet meer in The Beast, maar in een Century CR6, die coureur Tim Coronel steeds beter onder de knie krijgt, zo laat hij via Tom weten. "Maar het ging supergoed. Tim gaat steeds wat harder rijden. Hij begint steeds meer gevoel te krijgen in de auto en dat merk ik ook omdat ik er naast zit."

"Tim is helemaal blij met de auto. Hij zegt: 'Ik ga hem steeds beter voelen en dat maakt het heel mooi zo'. We hebben geen discussies gehad, alles was easy. We hebben ons eigen ding gedaan en onze ervaring helpt ons daarbij, dat merk ik wel", aldus Coronel.

In het algemeen klassement zijn de Coronels nu ook terug te vinden in de top twintig: namelijk op plek negentien, op 1:00.48 van leider Al-Attiyah.

Dakar Rally 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten