Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Titanenstrijd Verstappen en Hamilton bekeken door recordaantal toeschouwers

De Grand Prix in Austin is het meeste bezocht Formule 1-weekend ooit. In totaal woonden verdeeld over drie dagen 400.000 fans het raceweekend bij op het Circuit of the Americas.

De Formule 1 telt elke weekend het aantal bezoekers van een Grand Prix en afgelopen weekend in Austin werd een record verbroken. Volgens FIA-baas Jean Todt hebben in totaal 400.000 bezoekers het circuit bezocht verdeeld over de drie dagen. Dat maakt de Amerikaanse Grand Prix in 2021 het meest bezochte Grand Prix-weekend ooit. De meest bezochte race daarvoor was de Grand Prix van Groot-Brittannië van 2019 met 351.000 bezoekers. Die Grand Prix wordt op de voet gevolgd door de Mexicaanse Grand Prix van hetzelfde jaar. Dat weekend reisde 345.000 mensen naar Mexico-stad. Een reden voor het verbroken bezoekersaantal wordt niet genoemd, maar is wel in te vullen. De Netflix-serie 'Drive to Survive' is mateloos populair in de Verenigde Staten en zou voor een grote opkomst kunnen hebben gezorgd. Al is niet iedereen fan. Zo gaf Max Verstappen enkele dagen geleden nog aan dat Netflix niet meer bij de Nederlander hoeft aan te kloppen.

1452392012259463175

Amazing atmosphere in Austin, with 400,000 spectators in three days. Congratulations to @Max33Verstappen for the win and @LewisHamilton @SChecoPerez who complete the podium. The battle for both championships continues. Looking forward to Mexico #F1 #USGP 🇺🇸 pic.twitter.com/DtFMqrIW0z — Jean Todt (@JeanTodt) October 24, 2021

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi