Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Michael Schumacher

Todt bezoekt Schumacher: "Niet meer de Michael die we kennen van de Formule 1"

Deze maand is het tien jaar geleden dat Michael Schumacher zo ongelukkig ten val kwam en zwaar letsel opliep tijdens een ski-ongeval. Zonder al te veel te zeggen, vertelt Jean Todt toch over zijn momenten samen met de recordkampioen.

Michael Schumacher Mercedes
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Deze maand is het tien jaar geleden dat Schumacher zwaar letsel opliep tijdens een ski-ongeval in het Franse Meribel. Sindsdien weten we los van het feit dat hij operaties heeft ondergaan en een onzeker revalidatieproces is ingezet, eigenlijk niet veel. Het was Mick Schumacher die in de documentaire 'Schumacher' van Netflix misschien wel het meeste prijsgaf over de conditie van de recordkampioen toen hij stelde dat 'hij er alles voor over zou hebben om nog één keer met hem te praten'.

Voormalig Ferrari-teambaas Jean Todt behoort tot het selecte groepje mensen dat toegang heeft tot Michael Schumacher en dus weet hoe het met hem gaat. In december heeft hij al bij zeker twee platformen gesproken over zijn vriend, maar met de terughoudendheid die we kennen.

Eerder deze maand herhaalde Todt tegenover La Stampa dat hij in het verleden samen met (of in het bijzijn van?) Schumacher naar de Formule 1 Grands Prix keek. Vragen over de conditie wimpelt hij liefdevol af: "Ik houd intens van Michael en van zijn familie en respecteer het recht dat ze hebben om zijn privacy te beschermen."

Recenter sprak de Fransman ook met L'Equipe over Schumacher, waarbij hij aangaf dat hij hem niet mist, om de simpele reden 'dat hij er nog is': "Maar hij is niet de Michael van voorheen. Hij is anders en hij wordt op geweldige wijze bijgestaan door zijn vrouw en kinderen, die hem beschermen."

"Zijn leven is veranderd en ik heb het voorrecht dat ik van tijd tot tijd momenten met hem kan en mag delen. Meer valt er niet te vertellen. Helaas sloeg het noodlot tien jaar geleden toe, waardoor hij niet meer de Michael is die we kennen uit de Formule 1."

Ook interessant:

Max Verstappen domineerde het Formule 1-seizoen, maar wat maakte hem nou zo goed? Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers buigen zich erover in een nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast!

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"