Todt: "Definitieve Formule 1-motoren 2021 binnenkort gepresenteerd"

02 sep. 2018 09:20 Ruud Dimmers 0 reacties
Volgens FIA-voorzitter Jean Todt heeft op Monza aangegeven dat het nieuwe motorenreglement voor 2021 zo goed als gereed is.

De afgelopen weken was er wederom veel te doen omtrent de samenstelling van de power units die vanaf 2021 toegepast worden in de Formule 1. Diverse autofabrikanten uitten wederom hun ongenoegen en eisten dat er niet teveel zou veranderen. Daarnaast maanden zij de FIA tot haast, want het zou al niet meer haalbaar zijn om voor 2021 nieuwe motoren te ontwikkelen.

FIA-voorzitter Jean Todt laat nu weten dat de regels zo goed als gereed zijn. De plannen worden op zeer korte termijn gepresenteerd, zo laat hij op het Italiaanse circuit van Monza weten.

"Ons doel is dat de coureurs gedurende de hele race met elkaar kunnen vechten, zonder dat ze brandstof moeten sparen. We willen dat iedereen meer brandstof kan gebruiken. Daarbij willen we geen excuses horen van coureurs dat ze door de motoren niet voluit kunnen racen, daar is iedereen het over eens."

"In eerste instantie was het de bedoeling om de regels eind juli bekend te maken, maar hebben wat vertraging opgelopen."

Todt wil niet alleen de motorregels presenteren, maar ook het commerciële en sportieve reglementen voor 2021. "We willen niet alleen spreken over de technische reglementen, maar willen ook het sportieve en commerciële deel presenteren. Dit betekent dat niet alleen de FIA hierbij betrokken is, maar ook de commerciële eigenaar. We bespreken onze plannen ook met de teams."

"We zijn erg dicht bij het afronden van dit deel. Het is nog een kwestie van het bepalen van datum en daarbijzijn wat laat, dat geef ik toe, maar op zeer korte termijn wordt alles gepresenteerd en afgerond."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen