Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Todt: "FIA zal nooit een compromis sluiten op gebied van veiligheid"

FIA-president Jean Todt is zeer tevreden over het eerste seizoen van de halo in de autosport. De fel bekritiseerde cockpitbescherming voor coureurs debuteerde dit seizoen.

Voor- en tegenstanders van de halo stonden lange tijd lijnrecht tegenover elkaar. Na één seizoen geracet te hebben met de halo lijkt iedereen alweer te zijn gewend aan 'de teenslipper'. Grote vraag is of de halo in zijn eerste jaar al levens heeft gered. "Dat weet ik niet", antwoordt Jean Todt. "We hebben dit jaar wel aangetoond dat het een goede beslissing is geweest om hem te introduceren. Alles wat we kunnen doen om de veiligheid te verbeteren, moeten we mijn inziens doorvoeren. Niet alleen in de Formule 1, maar ook in andere klassen."

Het aanpassen van auto's stuit met regelmaat op weerstand, zeker als de oplossingen cosmetisch minder mooi zijn. Todt laat aan Sky Sports weten dat veiligheid voorop staat: "We zullen nooit een compromis sluiten als het gaat om veiligheid. Ons streven is continu naar het verbeteren van de veiligheid. Dat kan wel eens frustrerend zijn, maar we doen dit met een reden." "Het belangrijkste is dat we de juiste beslissingen nemen en verbeteringen door voeren daar waar het kan. De halo was een goede verbetering."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'