Todt: "FIA zal nooit een compromis sluiten op gebied van veiligheid"

01 dec. 2018 12:00 Ruud Dimmers 0 reacties
FIA-president Jean Todt is zeer tevreden over het eerste seizoen van de halo in de autosport. De fel bekritiseerde cockpitbescherming voor coureurs debuteerde dit seizoen.

Voor- en tegenstanders van de halo stonden lange tijd lijnrecht tegenover elkaar. Na één seizoen geracet te hebben met de halo lijkt iedereen alweer te zijn gewend aan 'de teenslipper'.

Grote vraag is of de halo in zijn eerste jaar al levens heeft gered. "Dat weet ik niet", antwoordt Jean Todt. "We hebben dit jaar wel aangetoond dat het een goede beslissing is geweest om hem te introduceren. Alles wat we kunnen doen om de veiligheid te verbeteren, moeten we mijn inziens doorvoeren. Niet alleen in de Formule 1, maar ook in andere klassen."

Het aanpassen van auto's stuit met regelmaat op weerstand, zeker als de oplossingen cosmetisch minder mooi zijn. Todt laat aan Sky Sports weten dat veiligheid voorop staat: "We zullen nooit een compromis sluiten als het gaat om veiligheid. Ons streven is continu naar het verbeteren van de veiligheid. Dat kan wel eens frustrerend zijn, maar we doen dit met een reden."

"Het belangrijkste is dat we de juiste beslissingen nemen en verbeteringen door voeren daar waar het kan. De halo was een goede verbetering."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen