Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Todt: "Formule 1-teams krijgen deze maand duidelijkheid over regels 2021"

Volgende week dinsdag krijgen de Formule 1-teams meer duidelijkheid over de regels voor 2021 en verder. In een bijeenkomst van de Strategy Group zetten Liberty Media en de FIA in grote lijnen de ideeën uiteen.

De Formule 1-teams kijken al maanden uit naar het moment waarop ze meer duidelijkheid krijgen over hoe de Formule 1 er na 2020 uit komt te zien. Volgende week dinsdag komt er een einde aan een lange periode van onduidelijkheid.

Op 26 maart aanstaande komen de F1 Strategy Group en de F1 Commissie bijeen om zowel de sportieve als technische reglementen voor 2021 door te nemen: "We hebben het concept in grote lijnen klaar en dat willen we de teams voorleggen", aldus FIA-president Jean Todt tijdens het Grand Prix-weekend in Australië.

Todt kon wel alvast verklappen dat het huidige motorreglement onaangetast blijft: "De teams waren nauwelijks bereid het motorreglement aan te passen en dus kiezen we voor continuïteit op dat gebied."

De nieuwe regels moeten worden goedgekeurd door de Strategy Group, waarna ook goedkeuring door de F1 Commissie noodzakelijk is. Een unanieme beslissing hoeft dat niet te zijn, maar de FIA en Liberty Media hopen dat zoveel mogelijk partijen zich achter de plannen scharen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend